Gaziantep'te Bugün Kebap Günü! Gaziantepliler Tavuk Etine Küsecek! Tavuk Etine Gelen Zamlar Çıldırmaya Birebir! Gaziantep’te Uygun Fiyatlı Tavuk Eti Satan Dükkânlar

Gaziantep, tüm Türkiye gibi zam yağmuruna tutuldu resmen. Özellikle son birkaç gün içerisinde yaşadığımız bu zam yağmuruna karşı vatandaş artık kin kusmaya başlıyor. Sebebi ise gayet açık, tavuk etinden tutup iğne ipliğe kadar her türlü ürün ve hizmete neredeyse yüzde 50’den fazla zam geldi. Ancak Gaziantep Olay Medya Grubu olarak sizin için en uygun fiyatlı tavuk eti satan işletmeyi araştırdık ve bulduk.

Güzide ülkemiz, efsane şehrimiz Gaziantep’te tavuk eti fiyatları son günlerde aşırı zamlandı. Tüm tavuk eti satan marketler, dükkânlar ve tavuk işi yapan işletmeler tavuk etine neredeyse yüzde 50 ile yüzde 75 arasında zam yaptı. Binlerce insanın gün içinde severek tükettiği bu eşsiz lezzetin bu kadar zamlanması vatandaşın tavuk etine küsmesine dahi neden oluyor. Ülkemizin en ucuz yiyeceklerinden biri olan tavuk eti, sonunda en pahalı yiyecekler listesine girmeye başladı. Ancak ülke geneline baktığımız zaman zamların en çok Gaziantep’te olması da dikkatleri çeken bir diğer nokta oldu.

Gaziantep’te Her Şey Sırası İle Zamlanıyor!

Gaziantep içinde her şey sırası ile zamlanıyor. Önce domatese zam geldi sonra akaryakıt fiyatlarına. Bu sıralamadan sonra ise salça, içme suyu, patlıcan derken en son tavuk etine kadar geldik. Tavuk etinde de bugün itibari ile tüm Gaziantep’te tek bir merkezden karar gelmiş gibi tüm işletmeler aşırı zam yapmaya başladı. Ancak zamlara direnip halkının yanında olmaya çalışan işletmeler de yok değil. Onlardan bir tanesi de Gaziantep Kayaönü mahallesinde bulunan Başak Tavukçuluk. 20 yıldan daha uzun süredir tavukçuluk işi ile ilgilenen işletme, bugünlere kadar hep uygun fiyatlı, kaliteli ve taze imajı ile geldi.

Enflasyona Karşı Dimdik Başak Tavukçuluk

Başak Tavukçuluk, Gaziantep’in en eski tavuk işi yapan firmalardan bir tanesi. Bu da onu diğer firmalardan farklı kılıyor. Başak Tavukçulukta bir kilogram kanat 45 lira, but 36 lira, tavuk kemikli pirzola 45 lira, tavuk kemiksiz 60 lira, tavuk kelebek 43 lira, tavuk incik 43 lira ve son olarak ise tavuk kuşbaşı 55 lira. Enflasyona karşı dimdik duran Başak Tavukçuluk uzun süre daha zam yapmayı da planlamıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri