Lazer Kesim Ve Özellikleri

Genel olarak tanımlamamız gerekirse lazer kesim, belirlenmiş bir malzemeden bir tasarımın, makineyi yönlendirmek amacı ile CAD dosyası aracılılığı ile kesilmesi yöntemi olmaktadır. Bu konuda malzemenizi eriterek, yakarak veya da buharlaştırarak kesim yapan bir lazerin ateşlenmesini içermektedir. Bu anlamda çok farklı malzemeler ile çok hassas bir şekilde kesim elde edebilirsiniz.

Lazer Kesim Ve Özellikleri

Lazer Kesim, kullanım alanı olarak, malzemeleri kesmek amacı ile lazer kullanılarak, yüksek kaliteli ve boyutsal anlamda doğru kesimler yapılmasını sağlayan ve temassız olan bir işlem olmaktadır. Isı veya basınç kombinasyonu ile kesme işlemi yapılmaktadır. Malzemeler erir, yanar, buharlaşır ve gaz jeti ile üflenerek yüksek kaliteli özellikte bir yüzey kalitesine sahip bir şekilde kenar bırakmaktadır.

Lazerler çok farklı amaçlar için kullanılmaktadır. Kullanış amaçları içinde metal plakalar, borular ve farklı çeşitte profilleri kesmek içindir. Bu anlamda yumuşak çelik, alüminyum levha, paslanmaz çelik de lazer kesim işlemleri son derece hassas olmaktadır. Bu konuda lazer kesim mükemmel bir şekilde kesim kalitesi sağlamaktadır. Çok küçük olan bir çentik genişliği ve de küçük oranda ısı etki bölgesi de bulunmaktadır. Çok karmaşık olan şekilleri ve küçük delikleri de kesmeyi mümkün kılmaktadır.

Lazer Kesim Çalışma Şekilleri

Lazer ışını genel anlamı ile çok yüksek yoğunlukta olan ışık olmaktadır. Yüksek güç yoğunluğuna bağlı olarak belirlenen malzemenin çok hızlı bir şekilde ısınmasını, erimesini ve buharlaşmasını sağlamaktadır. Yumuşak bir çeliği kestiğiniz zaman, lazer ışınının ısısı oksi-yakıt şeklinde yakma sürecini başlatmaktadır. Paslanmaz çelik ve alüminyum kesme işlemi yapılırken, lazer ışınları sadece malzemeyi eritir ve de erimiş olan metali çentikten çıkarmak amacı ile yüksek basınçlı azot kullanılmaktadır.

Bir başka işlev ise cnc kesimi olarak karşımıza çıkar. Cnc lazer kesicide, lazer kesme kafasının görevi metal plaka üzerinde istenilen parça biçiminde hareket ettirmektir. Bu şekilde parça plakadan kesilmektedir.

Kesim kalitesine baktığımız zaman, odak noktası plakanın yüzeyinin hemen üstünde yüzeyinde veya yüzeyin altında; yükseklik sağlayarak veya azaltarak etkilenmektedir. Ayrıca; kesim kalitesini etkileyen birçok farklı parametre bulunmaktadır. Bu parametrelerin hepsi düzgün bir şekilde kontrol edildiği zaman lazer kesim işlemi güvenilir ve de çok hassas bir şekilde yapılmaktadır.

Metal lazer kesimde kusursuz bir sonuç için boru lazer kesim makinelerini kaliteli ve son model bir şekilde tercih etmek gerekmektedir. Tüm bunlar sonucunda zaman ve maliyetten de tasarrufu sağlanmakta ve yüksek seviyede hassasiyet ve verimlilik sağlamaktadır. Bu noktada ince kesme hatlarında da yapılacak olan iyi bir işleme ile kaliteli bir sonuç almanız sağlanır. Paslanmaz çelik, alüminyum, bakır, krom, ahşap, çelik ve benzeri işleme malzemeleri de oldukça geniş olmaktadır.

Lazer Kesim İşlevi

Lazer kesim makineleri genel olarak; ürün teslim süresini en aza indirgeyerek firmanızın gelişmesinde büyük oranda destek sağlar. Ayrıca; sizin için son derece kazançlı bir yatırım olur. Potansiyel anlamda yatırım yapabileceğiniz başka kesim ürünlerine oranla bizim lazer kesim makinelerimiz sizler için daha uzun ömürlü olmaktadır. Bunların yanında sunmuş olduğu kaliteli servis hizmeti ile firmanız için çok kazançlı bir yatırım olarak geri dönüş sağlamaktadır.

İhtiyaçlara uygun olarak özel bir şekilde tasarlanabilen lazer kesim makineleri ile çeşitli kalınlıkta olan metal plakaları yüksek hassasiyet ile işleme performansına sahip olmaktadır. Lazer kesim makineleri son derede işlevsel özelliğe sahiptir. Buna bağlı olarak da özel şekilde bulunan ebatlar ile ve tam otomasyonlu bir biçimde lazer kesim işlemi yaparak, kolayca çözüm sağlamaktadır.

Makale.net

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri