İş güvenliğine uygun soyunma dolabı kullanım alanları ve fiyatları

Bir işletmenin olmazsa olmaz ürünleri vardır. Örneğin bir masa, bir klima, bir sandalye gibi demirbaş ürünler günlük hayatta en sık kullandığımız eşyaların başında gelmektedir. Ofis ortamında klasör ve dosyalar yoğun olarak kullanılır. Bunların saklanması için bir takım demirbaş ürünlere ihtiyaç vardır. Bu ürünler kimi zaman metal olabildiği gibi kimi zaman ahşap olarak da yer alır. 2013 senesinde faaliyete geçen İş Güvenliği Kanununa göre personeli olan işletmelerde bir takım eşyaların kullanılması zorunlu kılınmaktadır. İşçilerin elbiselerinin saklandığı, kilitli, güvenli, elbise odalarında kullanılan metal soyunma dolabı kullanımı zorunlu tutulmuştur. Elbette bu bir takım standartlara bağlıdır. Her soyunma dolabı standartları karşılamamaktadır.

İşçilerin soyunma odasında genellikle metalden yapılmış soyunma dolapları bulunur. Bu ürünlerin yanında oturma bankı gibi ekstra ürünler de bulunur. Çalışanlar bu çelik dolap modellerinin içerisine kilitli kapaklı olması nedeniyle elbise, cüzdan, ayakkabı, telefon, anahtarlık gibi eşyalarını saklamaktadır. Asma kilit takmaya uygun kilit mekanizmasına sahiptir. Bu ürünlerin iş güvenliğine uygun olması için bir takım kriterleri karşılaması gerekmektedir. Örneğin dolapların kilitleme mekanizmasına sahip olması gerekmektedir. İkinci bir kural kapılar üzerinde dolap içindeki kötü kokunun dışarı atılması için havalandırma alanlarının bulunması gerekmektedir. Üçüncü bir kural kaliteli bir sac ve boyadan imal edilmiş olması gerekmektedir. Elbette sektörlere göre standartlar değişebilmektedir.

Kullanım alanları her bir metal dolap modeline göre değişmektedir. Örneğin bir çelik dosya dolabı ; kullanım alanı olarak ofisler ve bürolar yoğun olarak tercih etmektedir. Fakat çok yönlü  bir ürün olması nedeniyle dosya dolaplarını malzeme saklamak için ve eşyaların kaybolmasını önlemek için atölye ve imalathanelerde kullanmaktadır. Çelik dosya dolapları raflı ve kilit kapaklıdır. Anahtarlı kilitleri sayesinde dolabın içerisindeki ürünler ve klasörler son derece güvendedir. Dosya dolaplarının kullanım alanı çok çeşitlidir. Rafların taşıma kapasitesi takribi 50 kg ve raflar seyyardır.

Atölye ve fabrikalarda ise malzeme dolabı , eşyaların saklanması için kullanılan en tercih edilen ürünlerdir. Kalın çelik saçtan imal edilir ve ağır yüke mukavemetlidir. Malzeme dolaplarının çekmeceli, raflı, panolu gibi modelleri bulunur. Takımların saklanması için sabit bir yerde duran en önemli fabrika ekipmanıdır. Ayrıca takımların iş yeri içerisinde rahatça dolaşmasını sağlamak ve takımların kaybolmasını önlemek için takım arabası modelleri de oldukça yoğun bir şekilde kullanılır. Genellikle 5 çekmeceli takım arabası Türkiye’de en tercih edilen standart bir dolaptır. Boş veya dolu takım arabası olarak satılmaktadır. Takımların saklanması için oto tamircilerinin kullandığı ilk üründür.

İş güvenliğine uygun olarak üretilen dolapların üreticisi konumunda olan ve 50 senelik çelik dolap imalat tecrübesine sahip olan Engin Metal firması , fabrika ekipmanlarının satışı ve üreticisi olarak yıllardır hizmet vermektedir. Atölyelerin kullandığı çalışma tezgahı modelleri takımların saklanması ve üzerinde iş yapılabilme imkanı sağlayan profil kasadan üretilmiş son derece uzun ömürlü bir üründür. İçerisinde çekmeceli çalışma tezgahları, panolu, raflı, panjurlu, mengeneli çalışma masaları gibi modelleri vardır. Tamirhaneler, kaportacılar, fabrikalar, imalathaneler gibi alanlarda kullanılır. Çelik dolap fiyatları üzerinde ortak bir görüş bulunmamaktadır. Metal dolap fiyatlarını etkileyen en önemli unsur , kullanılan sac malzemesi, işçilik, boya ve kilit gibi materyallerdir. Çok ucuz fiyatlara satılan bir dolap elbette kısa ömürlü olacaktır.

Okul ve eğitim kurumlarında cep telefonu dolabı , kilitli ve kapaklı olduğu için cep telefonu , cüzdan , anahtar gibi eşyaların saklandığı pratik ve modüler dolaplardır. Ayrıca ayakkabı ve bunun gibi eşyaların saklandığı ürünler de emanet dolabı olarak nitelendirilir. Ofislerde temizlik görevlilerinin eşyalarını ve temizlik eşyalarını saklamak için temizlik dolabı kullanılır. İçerisine önlük, deterjan, elbise gibi ürünler asılır. Ayrıca ofislerde masaların altlarında metal keson dolap modelleri kullanılır. Bu ürünler oldukça küçüktür ve çekmecelidir. Çekmecelerinin içlerine kağıt, kalem , evrak gibi minimal materyaller sığar.

Mühendislik ve mimarlık ofislerinde ise harita plan dolabı modelleri oldukça fazla tercih edilir. Tapu kadastro, haritacılık işlerinde kullanılır. Depolarda ise raf sistemleri tercih edilir. Çok az bir alanda maksimum verim alabilmek için çelik raf sistemi oldukça tercih edilir. Arşiv rafı veya depo rafı gibi bölümleri mevcuttur. 1973 yılından beri demir dolap imalatı yapan Engin Metal Çelik Eşya firması fabrikalarınızın ihtiyacı olan ekipmanların üretimi konusunda lider firmaların başında gelmektedir. https://www.engincelikdolap.com/ adresine tıklayarak en uygun ve dayanıklı çelik dolap modellerini görüntüleyebilirsiniz. Sizde iş yeriniz için gerekli tüm çelik dolap ürünlerine firma iletişime geçerek ulaşabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri