Gaziantep Baklavayı Yiyemiyordu! 'RAMAZAN ÖNCESİ' Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı 200 TL Değil 300 TL Olmalı Dedi! 'ŞEMSETTİN' Baklavaları Yeniden Gündeme Geldi'

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, artan maliyetler karşısında esnafın ayakta kalabilmesi için fiyatı 220 TL olan baklavanın 300 TL’den satılması gerektiğini söyledi. Baklavanın tadını dahi unutan vatandaş ise, “Baklava artık lüks ürün oldu, ancak turistler tadabilir” yorumunda bulundular.


2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na giren Gaziantep’te başlayan pahalılık katlanarak büyüyor. Kentin yöresel lezzetlerinden olan beyran 42 TL, katmer ise 80 TL’den satılmaya başlanırken, Baklavanın kilogram fiyatı ise 200 TL’den başlıyor. Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar Tatlıcılar ve Baklavacılar Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci, artan maliyetler karşısında esnafın ayakta kalabilmesi için fiyatı 220 TL olan baklavanın 300 TL’den satılması gerektiğini söyledi. Esnaf odasından yapılan açıklama yönde olurken, Gastronomi kentinde vatandaş yöresel lezzetlerin yanında dahi yaklaşamıyor.

Gaziantep’in 2015 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’na girmesiyle başlayan Gastronomi yolculuğu sürüyor. Her yıl yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Gaziantep, mutfağı ve lezzetleri ile göz doldururken, son yıllarda Gastronomi kenti olmanın da etkisiyle yöresel lezzetlerin fiyatları katlanarak artıyor. Kentin yöresel lezzetlerinden olan beyran 42 TL, katmer ise 80 TL’den satılmaya başlanırken, Baklavanın kilogram fiyatı ise 200 TL’den başlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri