Gaziantep'te Ramazan Öncesi Ekmek Zammı YOLDA MI? Gaziantep’te Ekmek 3 Lira Olur Mu?

Gaziantep’te faaliyet gösteren esnaf, artan maliyetler karşısında çaresiz kaldı. 9 Mart tarihinde ekmek fiyatlarına yapılan zammın ardından Gaziantep’te pide ekmek 2 lira 25 kuruş, francala (somun) ekmek ise 2 lira 50 kuruştan satılmaya başlamıştı. Aradan geçen süreçte maliyet artışlarının devam etmesi sonrası esnaf, yeniden zam talebini dile getirmeye başladı. Ekmek fiyatlarına yeniden zam yapılması yönündeki düşüncelerin, GESOB Yönetimine de ulaştığı öğrenildi.

Gaziantep’te francala (somun) ekmek fiyatlarına Şubat ayında yapılan zam, TMO’nun uygun fiyattan buğday satışı yapılacağına dair duyurusunun ardından geri alınmıştı. Ukrayna-Rusya Savaşı nedeniyle buğday fiyatlarının artması, TMO’nun uygun fiyattan buğday satışına henüz başlayamaması, un fiyatlarının 350 TL’ye yükselmesi, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların ardından Gaziantep Fırıncılar Odası ve Gaziantep Pidecileri Odası, ekmek fiyatlarına zam yapılması için yeniden Gaziantep Esnaf ve Sanatkarları Odalar Birliği’nin (GESOB) kapısını çalmıştı.

MART AYINDA ZAM GELMİŞTİ

Mart ayı başında alınan kararın ardından 10 Mart tarihi itibariyle Gaziantep’te pide ekmek 2 lira 25 kuruş, francala (somun) ekmek ise 2 lira 50 kuruştan satılmaya başlamıştı.

EKMEK 3 LİRA OLUR MU?

Ekmekte zamlı tarife vatandaşı memnun etmese de hayat pahalılığı ve maliyet artışlarının neden olduğu sıkıntılar esnafın yakasını bırakmadı. Ekmek fiyatlarına yapılan zammın üzerinden geçen 28 günlük süreçte maliyet artışlarının devam etmesi sonrası esnaf, yeniden zam talebini dile getirmeye başladı. Yaklaşan Ramazan ayı öncesi dile getirilen zam düşüncesini Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne (GESOB) ulaştığı öğrenildi.

GESOB kaynaklarından da doğrulanan ekmeğe zam talebinin, önümüzdeki günlerde net bir şekilde dile getirilmesi ve ekmek fiyatlarının yeniden artması bekleniyor. Ekmek fiyatının 3 lira seviyelerine yükselebileceği edinilen bilgiler arasında.

ESNAFTA ZAM DÜŞÜNCESİ ARTIYOR

Gaziantep'te Esnaf,  “Girdi maliyetleri durmadan yükseliyor.  Un, elektrik, doğalgaz, akaryakıt fiyatları çok yükseldi. Asgari ücrete gelen zam ek maliyet getirdi. Mayayı en son 165 liraya alıyorduk şimdi 275 lira oldu. Her geçen gün artan maliyetler karşısında ekmek fiyatlarına yeni bir zam yapılması yönünde talebimiz var” diye konuştular.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri