Göç çalıştayı Gaziantep’te düzenlenecek

Gaziantep Cihannüma İl Temsilcisi Ahmet Dinçoğlu, bugün Gaziantep’te düzenlenecek olan göç çalıştayıyla ilgili bilgiler verdi. Dinçoğlu, Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneğinin düzenleyeceği Göç Çalıştayı’nın Türkiye açısından büyük önem arzettiğini dile getirerek, “Son zamanlarda komşu ülkelerde yaşanan savaşlardan ve diğer sebeplerden kaynaklı göçlerin yanında, halen dünya gündemini yoğun olarak meşgul eden Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle meydana gelen yoğun göç ve göçmenlik güncelliğini korumaktadır.
Bu vesile ile Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Derneğinin 26 Mart Cumartesi günü düzenleyeceği GÖÇ ÇALIŞTAYI özelde Gaziantep, genelde Türkiye açısından oldukça önem arz etmektedir.
Eğitim, Ekonomi ve Uyum konuları akademisyen, ilgili kamu kurumlarından katılımcı ile yerelde göç ile ilgili karşılığı olan sivil toplum kuruluşları, eğitimci, iş adamı ve temsilcilerin olduğu uzmanlar tarafından konu başlıklarına göre ayrı masalarda ele alınacaktır. Böyle bir çalıştayın Gaziantep’te yapılacak olması hem ilimiz açısından hem de sorunun yerinde tespiti açısından önemli görülmektedir.
Temel hedefimiz her alanda gelişme gösteren Türkiye’nin değişim ve dönüşüm seferberliğinde GÖÇÜ GÜCE dönüştürmektir.  Buradan çıkacak sonuç ileriki bir tarihte basın ile paylaşılacaktır. Bu çalıştayın yapılmasında katkı sunan başta genel başkanımız Rıza Yorulmaz’a Gaziantep Valimiz sayın Davut Gül’e, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydına’a, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin’e, Şahinbey Belediye Başkanımız sayın Mehmet Tahmazoğlu’na ve Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri