Gaziantep ve Türkiye'de Şekerde Vurgun Bakın Nasıl Yapılmış? Şeker Fabrikada 6 TL. Markette 15 TL...Şekerde satmama oyunu! Bakın Şekerin Fiyatı Neden Artıyor? O Fabrikalar Şeker Satmıyor, Fiyatlar Zamlanıyor!

Ağrı, Ankara, Burdur, Samsun-Çarşamba, Elazığ, Van-Erçiş, Ereğli, Eskişehir, Konya-Ilgın, Kastamonu, Kars, Malatya, Uşak, Balıkesir-Susurluk şeker fabrikalarının Türkşeker Fabrikaları genel müdürlüğüne bağlı olduğu ve bu şeker fabrikalarında yıllık üretilen şeker miktarının 2 milyon 900 bin ton olduğunu ve Türkiye’nin de ihticanın 2 milyon 700 bin ton olması nedeniyle yıllık ortalama 200 bin ton fazlalık olmasına rağmen şekerde karaborsanın yaşandığı öğrenildi.

DEVLET ŞEKERİ ÜRETİYOR, HER NEDENSE SATMIYOR

Türkşeker Fabrikalarına bağlı tüm fabrikalarda şeker üretiminde hiçbir sıkıntı olmadığı ancak, son üç aydan buyana kamudaki şeker fabrikaları satış yapmayınca özel sektöre gündoğduğu bildirildi.

ŞEKERİN 50 KİLİLOK TORBASI FABRİKADA 300 TL, PİYASADA 900 TL’YE SATILIYOR

Türkşeker’e bağlı şeker fabrikalarındaki stokların bulunmasına rağmen özel sektörde bulunan küçük çaplı şeker fabrikaları şekeri pahalı satsın diye piyasaya vermedikleri belirtilirken, bu durumda kamu özel sektörü jest yaparak milyonlarca lira para kazanmasına neden olduğu öne sürüldü.

300 TL’DEN 900 TL’YE KİM YÜKSELTİYOR?

Üç aydan buyana şeker fabrikalarına paralarını yatıran gıda toplantıcıları ve diğer şeker satıcıları aylık kendilerine daha önce 100 tır verilirken şimdilerde ise ortalama olarak ayda 50 tır verildiğini ve bu nedenle piyasada şeker bulmakta zorluk çekildiğini ve o nedenle karaborsayı yöneldiklerini ve 50 kiloluk bir topbayı 300 TL yerine 900 TL’ye kadar aldıklarını iddia ettiler.

TÜRKŞEKER GENEL MÜDÜRÜ İSTİFAMI EDİYOR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şikayet edilen Türkşeker Genel Müdürü Mücahit Alkan’ın ne yapıp yapmayacağı merak konusu olurken Türk Şeker Fabrikaları Birliği’nin yöneticileri şok bir açıklama yaparak şekerdeki tüm oyunları yayınladıkları bildiriyle ortaya koydular İşte o bildiri;

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri