Canlı hayvan ihracatı durduruldu, et fiyatları düşecek mi? Gaziantep'te et fiyatları ne kadar?

Türkiye genelinde et fiyatları biranda uçunca yetkililer Türkiye’den canlı hayvan ihratacağını durdurdu.

Bunun üzerine biranda yükselen et fiyatlarının yeniden aşağıya inmesi bekleniyor. Canlı hayvan ihracatının durdurulması sonrası et fiyatlarına nasıl yansıyacak merakla bekleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın canlı hayvan ihracatını durdurmasından sonra gözler et fiyatlarına çevrilirken şu anda 140 ile 200 TL arasında olan et fiyatlarında indirim olması bekleniyor.

ERKEK KOYUNUN KİLOSU 55 TL
Canlı Haycan ihracatının durdurulduğu ülkemizde şu anda erkek koyunun kilosunun 55 TL’den satıldığı ve dişi koyunun ise 42 ile 45 TL arasında satıldığı öğrenildi. Canlı hayvan ihracatının durdurulması sonrasında Ramazan ayı öncesinde erkek ve dişi koyun fiyatlarında da indirim olması bekleniyor.

İHRACAT DURDU, ARPA VE SAMAN UÇTU
Canlı hayvan ihracatının durdurulması sonrasında et fiyatlarında oluşacak indirim nedeniyle gerek canlı hayvan yetiştiriceleri gerekse vatandaşlar sevinirken bununla birlikte yem fiyatlarına gelen zamlar ise yeniden kara kara düşündürmeye başladı. Daha önce 2.5 TL’den alınan arpa ve samanın biranda 5.5 TL’ye yükseldiğini söyleyen canlı hayvan yetiştiricileri ihracatın durdurulması sonrasında bu kez yem fiyatlarının yükselmesi nedeniyle zor bir dönem geçirdiklerini söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri