Gaziantep'te Doktorlar Grev Yapmıştı!Doktorların dönüş gününde Gaziantep Üniversitesi Hastanesi ve Diğer Kamu Hastanelerinde Grev Sonrası Uzun Kuyruklar Oluştu

Hekimler ve sağlık çalışanları hak ettikleri ücretler ve çalışma koşullarına sahip olmaması sebebiyle Pazartesi günü itibariyle 3 günlük grev yapmıştı. Grev sonrasında ise Gaziantep Üniversitesi Hastanesi ve Diğer Kamu Hastanelerinde oluşan yoğunluk ihbar hattımıza gönderilen fotoğraflarla gözler önüne serildi.

Sağlık meslek örgütlerinin desteklediği eylemler çerçevesinde Gaziantep'te doktorlar haftanın ilk 3 günü acil hastalar, diyaliz hastaları, acil ve riskli gebeler, çocuk aciller, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımı aksamayacak, yoğun bakım ve yatan hastalara verilenler dışındaki tüm hizmetleri durdurdu.

Hekimler ve sağlık çalışanları hak ettikleri ücretler ve çalışma koşullarına, sağlıkta şiddete karşın etkin yasanın kabulü ve salgının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi başta olmak üzere sorunlarının çözümüne dikkat çekmek için bu yolu seçmişti.

Whatsapp hattınmıza ( 0 530 737 67 39) gelen fotoğraflar ise hiç iç açıcı değil. 3 gün hizmet alamayan vatandaşlar hastanede oldukça yoğunluk oluşturdu.

Acil girişindeki uzun kuyruklar dikkat çekerken, polikliniklerde de bir o kadar vatandaşların yoğunluğu gelen fotoğraflarla gözler önüne serildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri