Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almak isteyip kadro bekleyen vatandaşların yüzünü güldürecek müjdeli haber geldi. Bakanlık tarafından bu sabah yayınlanan duyuruya göre 465 şoför alımı gerçekleştirilecek. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılabilecek.
81 ilde yapılacak olan kamu şoför alımı ilanına başvurucak olan adayların hem özel hemde genel şartları taşıyor olmaları gerekiyor. İlana başvurular bugün başlamış olup 21 Mart tarihine kadar devam edecek. Peki, kimler başvurabilir? Başvuru şartları neler? İşte tüm detaylar...
SAĞLIK BAKANLIĞI ŞOFÖR ALIM BAŞVURU ŞARTLARI
Eğitim durumu Başvurular için en az ortaöğretim mezunu olmak gerekiyor. Ortaöğretim kurumlarından birinden mezun olmak, Ön lisans programlarından birinden mezun olmak ya da Lisans bölümlerinden birinden mezun olmak gerekiyor.
- 18 yaşını tamamlamış olmak
- İlan tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak (15 Mart 1982 ve daha sonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).
- Görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek (Atanmaya hak kazanan adaylardan istenecektir).
- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.
- Her aday, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyeri (çalıştırılacağı il) ve bir mesleğe başvuru yapacaktır.
- B sınıfı, C sınıfı veya D sınıfı sürücü belgelerinden (manuel vites) birine sahip olmak
- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.
Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendine göre; affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.