Burun Estetiği Ameliyatı Yaz Aylarında Yapılır Mı?

Gelişen tıp teknolojisi ve olanaklar sayesinde dört mevsimde de burun estetiği ameliyatı yapılabilmektedir. Ancak yaz aylarında yapılacak ameliyatlarda birçok faktöre dikkat edilmesi gerektiği için yaz ayında yapılacak tedaviler için daha çok özen göstermek gerekebilir. Hastaların iyileşme sürecinde karşılaşacakları zorlukların azalması açısından mevsim şartlarının da doğru belirlenmesi son derece önemlidir.

Yaz aylarında burun ameliyatının yapılmasına herhangi bir sakınca yoktur. Ancak hastaların ameliyat sonrasında cildi güneş ışınlarından korumaları son derece önemlidir. Güneşten korunmanın dışında yaz aylarında da bu ameliyatların yapılmasında bir sakınca görülmemektedir.

Yazın Burun Estetiği Ameliyatı Olmanın Zararları Nelerdir?

Yazın burun estetiği ameliyatı olmanın hiçbir sakıncası veya zararı yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken en temel unsur hastaların da rinoplasti işlemi sonrasında davranışlarını bulundukları çevre ve dış etmenlere göre belirlemesi olacaktır. Örneğin sinüzit ameliyatı sonrasında özellikle kış aylarında dikkat edilmesi gereken unsurlar olduğu gibi yaz aylarında da dikkat edilecek farklı noktalar vardır.

Öte yandan yaz aylarında özellikle sağlık turizmi açısından Türkiye burun ameliyatı için çok sık tercih edilmektedir. Yurt dışından birçok hastanın sağlık turizmi kapsamında Türkiye’de yaz aylarında burun ameliyatı olmayı tercih ettikleri gözlemlenmiştir.

Burun Ameliyatı Yazın Mı Kışın Mı Yapılmalıdır?

İster kışın ister yazın yaptırabileceğiniz burun estetiği ameliyatında sadece dış etmenlere karşı burnun korunması gerekmektedir. Yaz aylarında burun estetiği olan bir kişinin ortalama 1 – 1,5 ay sonra güneş kremleri ile korunarak olabildiğince kendilerini dış etmenlerden korumaları gerekmektedir. Öte yandan yazın tatil sürecinin de aksamaması açısından yaz aylarının tercih edilmediği görülmektedir. Bunlar dışında tüm mevsimlerde burun estetiği yapılabilmektedir.

Kışın Burun Estetiği Ameliyatı Olunur Mu?

Her mevsimde burun estetiği uygulamalarına başvurulması mümkündür. Ancak genel kanı kış aylarında bu ameliyatların yapılması yönündedir. Burun tıkanıklığı ameliyatı başta olmak üzere birçok farklı burun ameliyatı için doğru zaman kişiden kişiye değişiklik gösterir. İstenildiği zaman yapılan bu uygulamalarda temel unsur tedavi sonrasında dikkat edilmesi gereken noktaların doğru belirlenmesi ve iyileşme sürecinin sekteye uğratılmamasıdır.

Kaynak: https://www.gedizserin.com/burun-estetigi/

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri