Saç Ekimi Mitleri ve Gerçekleri

Günümüzde saç dökülmesi veya kellik yaşayan birçok erkek saç ekimi ameliyatını düşünüyor ve fue ve dhi arasındaki farklar şeklinde araştırmalar yapıyor. Ancak, dışarıdan bakıldığında çok sancılı görünen bu prosedür için çok az kişi inisiyatif alabiliyor. Nedenlerinden biri de internet dünyasında yanıltıcı saç ekimi efsaneleriyle dolu sayfaların olması. Çoğumuzun saç ekimi ameliyatları hakkında hala yanlış fikirlere sahip olmasının en büyük nedeni işte bu bilgi kirliliği.

Gelin bu yazımızda, İstanbul saç ekimi fiyatları öncesinde başarılı bir saç çizgisine sahip olmadan önce kafa kurcalayan popüler saç ekimi efsanelerinden bazılarının ardındaki nedenlere bakalım…

Saç ekimi anında sonuç verir mi?

Tıpkı normal saç büyümesi gibi, saç ekimi sonuçlarına da bir günde ulaşılamaz. Saç ekimi ameliyatı tamamlandıktan sonra, istikrarlı saç büyümesini fark etmeniz yaklaşık 6-9 ay sürecektir. Bazı hastalar için bu bekleme süresi 12 ayı bulabilmektedir. Hastaların “şok” veya “uyku” aşamasında ekilen saçlarda dökülme yaşayabileceğini ve bu durumun oldukça normal olduğunu unutmamak önemlidir. Bundan sonra, iyi oturan kökler, doğal görünümlü sonuçları mümkün kılacak ve mevcut saçınızla mükemmel uyum sağlayacak saçlar çıkarmaya başlayacaktır.

Saç ekimi çok ağrılı bir işlem midir?

Saç ekimi işlemleri lokal anestezi altında gerçekleştirilir, yani hastalar operasyonlar sırasında herhangi bir ağrı veya rahatsızlık hissetmezler. Anestezinin etkileri geçtikten sonra hastalar hafif ağrı hissedebilir ve saç ekim uzmanı 2-3 gün boyunca ağrı ve rahatsızlığı azaltmak için ağrı kesici ilaçlar reçete eder. Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE) prosedüründe, çok hızlı iyileşen donör saç köklerinin alınması için 0,7-0,8 mm arasında değişen küçük punchlar kullanılır, bu nedenle ağrı kesici ihtiyacı minimum düzeydedir ve hastalar 2-3 gün içinde normal işlerine dönerler.

Saç ekimi sadece erkeklere mi yapılır?

Çoğu insan kellik ve saç restorasyon prosedürlerini sadece erkek tipi kellik ile ilişkilendirir ki bu doğru değildir. Erkeklerin ve kadınların farklı saçsızlık yani alopesi modelleri vardır ve Foliküler Ünite Transplantasyonu (FUT), Foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) ve doğrudan saç ekimi (DHI) gibi saç restorasyon teknikleri hem erkekler, hem de kadınlar için uygundur (fue ve dhi arasındaki farklar). Saç ekimi prosedürleri için en iyi adaylar, yaygın erkek tipi kellik veya kadın tipi kellik olanlardır. Erkekler kafalarının arkasında veya önünde kel noktalara sahipken, kadınlar saçlarını farklı şekilde kaybederler ve daha çok yaygın incelme eğilimi gösterirler.

Saç ekimi çok pahalı mıdır?

Saç ekimi gerçekleri ve efsaneleri söz konusu olduğunda, çoğu insan saç ekiminin sadece zengin insanlar için yapıldığını varsaymaktadır. Ancak bu bilgi de doğru değil. Foliküler ünite transplantasyonu (FUT) ve foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE) gibi saç ekimi prosedürleri günümüzde daha uygun maliyetlidir. Ayrıca, sonuçlar neredeyse kalıcı olduğu için saç ekimi prosedürlerinin maliyeti genellikle tek seferlik bir maliyettir. Diğer bir deyişle, saç ekimi, özellikle hastalar yarı kalıcı tedaviler ve alternatifler için zaten bir servet harcıyorsa, uygun maliyetli seçeneklerdir. İstanbul’da ücretsiz saç analizi yapan Meditürk Klinik gibi klinikler ile görüşerek maliyet bilgisi edinebilirsiniz.

Saç ekimi sonuçları geçi midir?

Bir saç ekimi prosedürünün birincil avantajı, sonuçların kalıcı ve gözle görülür şekilde uzun ömürlü olmasıdır. “ Yeni ekilen” saçların ilk olarak saç ekimi ameliyatından 4-5 hafta sonra dökülmeye başlayacağı anlaşılmalıdır. Ancak, bu safha doğal bir olay ve geçici bir aşamadır. Bir sonraki 5-6 hafta içinde greftlerden yeni saçlar çıkmaya başlayacak ve 1 yılın sonunda yepyeni bir imaj yaratacaktır.

Saç ekimi sadece gençler için midir?

Çoğu insan saç ekiminin sadece genç insanlar için olduğuna inanır, bu da yanlış bir kanıdır. 25-60 yaş aralığındaki herkes cinsiyetine bakılmaksızın saç ekimi yaptırabilir. Yaşın prosedürle hiçbir ilgisi yoktur. 20'li yaşların başındaki genç erkekler ve kadınlar genellikle saç ekimi için ideal adaylar olarak görülmezler. Bunun nedeni, saç dökülmesi modellerinin veya vakalarının tam olarak belirlenememesidir. Elbette 20'li yaşların başında olanlar, saç çizgilerinin yoğunluğunu arttırmak için bir ön ekimi tercih edebilirler. Öte yandan, yaşlanmayla ilgili bir uygunsuzluk yapsa bu da analiz sırasında ortaya çıkacaktır.

Saç ekimi sonuçları doğal mıdır?

Saç ekimi prosedürleri ile her zaman doğal ve çekici bir görünüm amaçlanır. Deneyimli ve tanınmış bir cerrahın gözetiminde yapılan saç ekimi işleminde saçınızın görünümü konusunda endişelenmenize gerek kalmaz. Cerrah, ekilen saça çok doğal bir görünüm kazandırmak için saç köklerinin ve greftlerin açısını ve köklerin yerini kontrol edecektir. Saç ekimi ameliyatından sonra saçlarınızı dilediğiniz gibi gösterebilir, yıkayabilir ve kesebilirsiniz.

İstanbul saç ekimi fiyatları pahalı mı?

Saç ekimi ameliyatı düşünüyorsanız gerçekçi beklentilere sahip olmanız gerekir. Saç ekimi ameliyatları kellik veya saç dökülmesini önleyici yöntemler değildir. Durma noktasına gelmiş kellik veya saç dökülmesinin sonunda başarılı bir görünüm değişimi isteyen erkek ve kadınlar için cazip bir işlemdir. En iyi yanı, bir saç ekimi işleminin genellikle ömür boyu sürmesi ve daha dolgun ve kalın saçlara sahip olmanızı sağlayacak güvenli ve uygun maliyetli bir işlem olmasıdır. İstanbul saç ekimi fiyatları aramanızda mümkün olan en iyi sonuçları sağlamak için kanıtlanmış yöntem, prosedür ve teknolojileri uygulayan birçok uzman bulabilirsiniz. Deneyimli ve kalifiye bir ekiple kalıcı ve optimum sonuçlar elde etmek için fue ve dhi arasındaki farklar dahil birçok konuda bilgiler sunan klinikleri inceleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri