Gaziantep'te akaryakıta gelen zamlar trafik sorununu çözdü! Gaziantep'te artık trafik sıkışmıyor! Peki Nedeni Ne?Gaziantep'te vatandaşlar toplu taşımaya yöneldi...YORUMLARINIZ!

Gaziantep'te art arda gelen zamlar nedeniyle esnaf da vatandaş da kontak açmaya korkar oldu. Akaryakıt fiyatlarındaki artışa yetişemez hale gelen vatandaş, çareyi toplu taşıma araçlarına yönelmekte buldu.


Dünya piyasalarında Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın neden olduğu kriz devam ediyor. Petrol fiyatlarına da yansıyan kriz sonrası dünya genelinde petrol fiyatları da büyük bir hızla artmaya başladı. Yaşanan artışlar, ülkemizde de akaryakıt fiyatlarına peş peşe zam yapılmasın neden oldu.

10 GÜNDE 5 KERE ZAM GELDİ

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe yapılan zamlar, vatandaşı bezdirdi. Mart ayının ilk 10 günlük süresinde akaryakıt fiyatlarına 5 kez zam yapıldı. Bu zamlar ile birlikte benzin fiyatları 3 lira 74 kuruş, motorin fiyatları ise 6 lira 71 kuruş oranında arttı.  Son zamlarla birlikte Gaziantep’te benzinin litresi 20 lira 63 kuruş, motorinin litresi ise 23 lira 8 kuruştan satılmaya başlandı.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA YOLCU SAYISI ARTTI

Akaryakıt fiyatlarına art arda gelen zamlar sonrası vatandaş, kontak açmaya korkar oldu. Kent genelinde araç sahibi vatandaşlar araçlarını geride bırakarak toplu taşımaya yöneldi. Ancak toplu taşıma araçlarının artan nüfus karşısında yetersiz kaldığı, duraklarda ortaya çıkan yoğun kalabalıkların her geçen gün arttığı görüldü.

AKARYAKIT ZAMLARI ETKİLİ OLDU

Özellikle sabah ve akşam iş çıkış saatlerinde ortaya çıkan kalabalıklar, kentte toplu taşıma araçlarının yetersizliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Özellikle pandemi dönemiyle birlikte azalan yolcu sayıları, akaryakıt zamları ile büyük oranda artış gösterdi.

VATANDAŞ ARAÇ SAYISININ AZLIĞINDAN ŞİKAYETÇİ…

Sosyal medya hesapları üzerinden toplu taşıma araçlarında yaşanan yoğunlukları paylaşan vatandaşlar, “Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle halk kontak kapatıp toplu taşıma geçti. Gaziantep’te toplu taşımalar sabah ve akşam yani mesai başlangıç ve bitiş saatlerinde artan kalabalığı kaldırmıyor. Kendi semtine giden otobüse 3 bazen 4 defa geçmesine rağmen binemiyorlar” ifadelerini kullandı.

ESNAF, AKARYAKIT FİYATLARINDAN ŞİKAYETÇİ!

Her ne kadar yolcu sayısı artsa da peş peşe gelen akaryakıt zamları, toplu taşıma hizmeti sunan esnafın kabusu haline geldi. Sadece 10 günde akaryakıt fiyatlarına 5 kez zam geldiğini söyleyen esnaf, “Kazandığımız tüm parayı neredeyse akaryakıta veriyoruz. Bu bile bizlerin akaryakıt fiyatlarına yetişmemiz yeterli gelmiyor. Sadece akaryakıt değil, hayat pahalılığı, işçilik, yedek parça, lastik gibi pek çok kalemde maliyetlerimiz arttı. Durum böyle olunca esnaf ne kazanacak, ne yiyecek?” diye sordular.

Öte yandan artan akaryakıt fiyatları nedeniyle esnafın hatlarda sefer sayılarının düşürülmesi için görüşmeler yaptığı, kimi hatlarda ise sefer sayılarının düşürüldüğü öğrenildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Asayiş Haberleri