Argan Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Argan ağacının yapraklarından elde edilen argan yağı, “hayat ağacı” olarak da adlandırılır. Argan yağı ağacı, Fas’ın yalnızca belirli bölgelerinde yetiştiği için oldukça değerlidir. Bu ağacın yapraklarını ve meyvelerini toplamak, ağacın yapısındaki dikenler sebebiyle oldukça zorlu bir iştir. Argan yağının değerli olmasını etkili kılan diğer unsur ise üretiminin tamamen gelenek yöntemlerle gerçekleştirilmesidir.

Argan yağı, içerisindeki yağ asitleri ve vitaminler sayesinde saç diplerini beslemekle kalmayıp saç derisinin keratin ihtiyacını da karşılar. Argan yağı şampuanının saçlar için birçok faydası bulunur. Bunlar;

Saçlara parlaklık kazandırır, sağlıklı bir görünüm sağlar.

İçerisindeki doğal yağlar sayesine saçlar kökten uca beslenir ve nemlenir.

Saçlara daha hacimli bir görüntü kazandırır.

Yüksek ısılara maruz kalarak zara gören saçların onarılmasında fayda sağlar.

Düzenli kullanım saçların esnek bir yapıya kavuşmasını sağlar ve saçların koparak dökülmelerini azaldır.

Saçlardaki kepek oranını azaltır.

Saçları kuru yapısından arındırır.

Saçlara dayanıklılık katar.

Kırık saç onarımı sağlar.

Saçların daha kolay şekil almasını sağlar.

Saçlardaki elektriklenme oranını azaltır.

Sağlıklı bir şekilde saç uzamasına yardımcı olur.

Saç derisinde yaşanan kuruluk ve pullanmaları engeller.

Argan yağının diğer faydalarından biri de işlem gören boyalı saçlar üzerindeki olumlu etkisidir. Argan yağı, boyalı saçların onarılmasını sağlamakla kalmayıp, saçtaki boyanın kalıcı etkisini de artırır. Düzenli argan yağı kullanımı sayesinde saçlardaki boya, normalden daha uzun süre akmadan kalabilir.

Argan yağı şampuanı tüm bu faydalar sayesinde saç bakımında kullanılan çok değerli ve doğal bir bitkisel şampuandır. Bu oldukça değerli yağın içerdiği besinler güçlü antioksidan sağladığı için saç bakımında argan yağı oldukça etkilidir. Öncelikli olarak hasar gören ve nemsiz saçlar olmak üzere tüm saç tiplerinin beslenmesi ve onarılmasına katkı sağlar. Sonuç olarak argan yağı, saça faydaları saymakla bitmeyen bir bileşen olarak karşımıza çıkar. Argan yağı şampuanı hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz Bioblas web sitesini ziyaret edebilir, bitkisel ve doğal ürünleri inceleyebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri