Denizyolu Taşımacılığında Taşınabilen Yükler

Denizyolu taşımacılığı, ulusal ve uluslararası sularda yapılabilen bir taşımacılık şeklidir. Denizyolu taşımacılığında tüm yüklerin teslim limanına kadar en güvenli şekilde ulaştırılması önceliktir. Denizyolu taşımacılığında maliyetler diğer taşıma yöntemlerine kıyasla oldukça düşüktür. Bu nedenle de daha sık tercih edilen bir taşımacılık yöntemi haline gelmiştir.

Denizyolu taşımacılığının en avantajlı yanı, bütün yüklerin istenilen ülkelere rahat bir şekilde ulaştırılabilmesidir. Denizyolu taşımacılığında hangi sınıf olduğu fark etmeksizin ticari ürünlerin istenilen yerlere ulaştırılması mümkündür. Tabii ki bu işlemler de denizyolu taşımacılığı konusunda uzman firmalar tarafından güvenle gerçekleştirilmektedir.

Denizyolu Taşımacılığı Seçenekleri

Denizyolu taşımacılığını kullanarak yük taşıtmak isteyen kişilerin bu taşıma yöntemindeki iki ayrı seçeneği bilmesi gereklidir.

Liner Taşımacılık; bu taşıma seçeneğinde taşınan üründen çok verilen hizmet ön planda tutulmaktadır. Ürünlerin sahibi olan firma, geminin yola çıkış saatini, rotasını ve limana hangi zaman diliminde ulaşacağını eksiksiz bir biçimde bilmektedir. Bunlarla birlikte tarife esaslı gerçekleştirilen liner taşımacılıkta tüm yükler, belirtilen noktaya kadar teslim edilirler. Liner taşımacılık seçeneği, profesyonel kargo hizmeti olarak düşünülebilir. Bu taşımacılık şekli genellikle konteyner ve Ro – Ro taşımacılık ile tamamlanır.

Tramp Taşımacılık; bu taşıma seçeneğinde gönderilen ürünün teslim tarihi pek önem arz etmemektedir. Yani tarih ve süre fark etmeden yapılan taşımacılık şekline Tramp taşımacılık adı verilir. Yükler, gemiye nakledilirken geminin tamamı neredeyse dolmaktadır. Tramp taşımacılık sisteminde tek seferde gönderim sağlanması da avantaj olarak sayılabilir.

Dünyadaki toplam dış ticaret hacminin yaklaşık olarak 2/3, miktar olarak da 1/4’ü denizyolu taşımacılığı kullanılarak tarifeli bir biçimde taşınmaktadır. Bunun en önemli sebeplerinden biri, denizyolu taşımacılığında taşınan ürünlerin kıymetli nitelikte olması ve sunulan hizmetlerin diğer taşıma yöntemlerine ve tarifesiz denizyolu taşımacılığına kıyasla daha düzenli ve daha güvenli olmasıdır. Denizyolu taşımacılığı ile büyük oranlarda kuru yük, gaz ve likit, konteynere depolanabilen tüm ürünler taşınabilmektedir. Tüm bunlarla birlikte denizyolu taşımacılığı, kargoların ulaşma süresinin çok önemli olmadığı, düşük değerli ve az maliyetli ürünlerin de taşınmasında sıklıkla tercih edilir. En güvenli denizyolu taşımacılığı hizmetleri hakkında detaylı bilgi için Batı Innovative Logistics web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri