Vintage Tarzı Ev Dekorasyonu Nedir?

Vintage terimi, geçmiş nesillerin stil trendlerinden etkilenmiş herhangi bir giysi, aksesuar veya iç tasarım stili için geçerlidir. Bu açıdan vintage, zaman dilimine ve stile özgü her bir öğe için kullanılabilir. Özellikle son yıllarda ise vintage ev dekorasyonu kavramı sıklıkla duyulmaya başlanmıştır. Bu dekorasyon türü eskitme taş duvar uygulamaları ile vintage mobilyaların birleşimi ile ortaya çıkar. Eğer siz de bu dekorasyon fikrini evinize getirmek istiyorsanız birkaç basit adım ile bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Vintage Ev Tarzı Nedir?

Günümüz modern döneminde insanlar eski ve klasik özelliklere yönelme eğilimindedir. Bu yüzden vintage tarzı ev dekorasyonu günümüzde çok popülerdir. Klasik ve modern arasındaki uyumlu kombinasyon, tasarım alanını nostaljik, eski ancak modası geçmemiş bir hale getirir. Vintage ev dekorasyonu, bilgisayarlar, ev aletleri, antika avizeler, eski bir masa veya oluşturulacak resim çerçeveleri gibi modern cihazların bir karışımıdır. Diğer bir deyişle, vintage dekor, geçmişten gelen renk paletlerini, mobilyaları ve kompozisyonları alıp modern yaşam tarzınıza uygun hale getirmekle ilgilidir. Ayrıca farklı zaman dilimlerinden dekor seçebilirsiniz. Çünkü vintage dekor, düzenli bir karışıklık ve çok çeşitli ayrıntılara izin verir.

Vintage Ev Dekorasyonu İç Stil Özellikleri

Vintage ev dekorasyonu geçmişi bir bütün olarak kapsar. Bu açıdan iç tasarım özellikleri, genel olarak ahşap malzemeleri içerir. Bunlar, raflar veya boyalı gümüş dolaplar olabilir. Ayrıca ahşap masa ve sandalyeler eskiyle uyumlu ve biraz modern olan birçok renk tonuna sahiptir. Eskitme ahşap mobilyaların koyu ve soluk tonlarda dekore edilmesi de son zamanlarda oldukça revaçtadır. Halının renk çeşitliliği ile birleşen ahşap zeminin şıklığı ve klasiği, odanın alanını cesur yapan malzemelerdir. Aynı zamanda bej, krem ve uçuk pembe gibi parlak pastel renkler ile çiçek desenleri iç mekan tasarımına renk ve ferahlık katar. Dantel perde veya pamuklu, şifon kumaş da vintage ev dekorasyonunun vazgeçilmez parçalarıdır.

Vintage Ev Dekorasyonu Dış Stil Özellikleri

Vintage ev dekorasyonu, yalnızca iç mekanlarda değil dış stilde de tercih edilebilir. Örneğin; tipik bir banliyö planı görünümünde iki katlı bir ev inşa edebilirsiniz. Tasarım anahtardır; malzeme ve boya, dış görünümün nasıl değiştirileceği konusunda iyi bir fikre sahip olduktan sonra işin kolay kısmıdır. Örneğin; ferforje korkuluklar, ister bir ev girişine bir geçit korkuluğu eklerken isterse de görünüşüne katkıda bulunmak için evin dışına dekoratif pencere parçaları eklerken, vintage tarz için kullanılabilir.

Vintage Tarzda Mobilya Seçenekleri

Bir kişinin vintage tarzı bir ev için sahip olmak istediği mobilya stili, başlaması gereken zaman dilimine veya temaya bağlıdır. Bu, her zaman önce tasarlanması gereken önemli bir faktördür. Eskitilmiş mobilyalar, ahşap masalardan ahşap dolaplara ve ahşap veya taş platformlu ferforje yan sehpalara kadar birçok seçeneği kapsar. Tüm renk ve tonlardaki eskitilmiş mobilyalar, vintage tarzda ortaktır ancak uyum yakalamaları için bir odanın genel temasına uymaları gerekir.

Vintage Tarzında Kullanılan Duvar Malzemeleri

Eskitme taş duvar panelleri, vintage ev dekorasyonu ile çok iyi uyum sağlar. Birçok tasarım projesine mükemmel bir sonuç veren bu duvar malzemesi ile hem gizemli bir atmosfere hem de eski bir yaşam dokusuna kolayca ulaşabilirsiniz. Bu duvar kaplama paneli, tüm faydaları ile hayalinizdeki vintage dekoru yaratmak için tasarlanmıştır. Böylelikle bu paneli kullanarak sadece iç duvarda değil dış duvarda da havadan etkilenmeyen sıcacık bir duvar oluşturabilirsiniz. Bu duvar kaplama panelleri, özel zemin kaplamalarına ihtiyaç duymadan doğrudan boyalı veya boyasız yüzeylere uygulanabilir. Bu açıdan sadece izolasyon amaçlı değil dekorasyon amaçlı da kullanılabilir.

Vintage Tarzın Tarihçesi

Vintage tarzın her zaman popüler ve çekici bir trend olduğu ve insanların evlerini dekore ederken kendilerini ifade etmeleri için keyifli bir yol olduğu kanıtlanmıştır. Genel olarak vintage ev dekorasyonu, evde çağdaş öncesi bir tasarım stili yaratmak için önceki nesillere ait mobilya ve stilleri kullanmak olarak özetlenebilir. Vintage tarzın tarihi ise Fransızlara dayanır. 60'lar/70'ler/80'ler müzik, moda, stil ve etki açısından en etkili dönemler olarak kabul edildiğinden, içinde bulunduğumuz çağda birçok insan özellikle vintage tarzı tercih eder.

Vintage Ev Dekorasyonu Örnekleri

Yüzlerce farklı vintage ev dekorasyonu örneği bulunur. Örneğin Rustik vintage, endüstriyel vintage, Fransız vintage, İtalyan vintage ve bohem vintage tasarım bunlardan sadece birkaçıdır. Bunun yanı sıra vintage kartpostallar, özellikle sizin için duygusal değeri varsa dekorunuzda kullanılabilecek parçalardan biridir. Antika ve eski dekor dokularını karıştırarak da herhangi bir odaya sıcaklık katmanız mümkündür. Bunun için büyük İran kilimlerinin üzerine nötr kürklü kilimler yerleştirebilirsiniz. Ayrıca deri bir kanepeye ipek yastıklar yerleştirmek de mümkündür. Buna ek olarak eskitme taş duvar kaplama paneli de bu tarzın önemli bir parçasıdır. Sonuç olarak vintage tarzı benimseyecekseniz birbirinden farklı örneği inceleyerek kendinize en uygun olanı bulabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri