Gaziantep’te Suriyeli’lerin kiraladığı işyerinde kiralar uçtukça uçuyor Suriye’lilerin kira isyanı

Son günlerde Gaziantep’te ne Suriyeliler, ne Gaziantepliler nede şehir dışından Gaziantep’e atananlar kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşarken kiralık işyerlerinde de Suriyeliler nedeniyle kiraların yüksek olmasından dolayı büyük sıkıntılar yaşandığı belirtildi.

SURİYELİLERİN İNÖNÜ CADDESİ, ÜNALDI VE ESKİ GARAJLARDA KİRALARI ÇOK YÜKSEK
Gaziantep’in Şahinbey ilçesinin en önemli caddelerinden biri olan eski garajlar, inönü caddesi ve Ünaldı mahallesinin çoğunluğu Suriyeli esnaf tarafından adeta istila edildi. Bundan dolayı bu caddeler üzerinde bulunan 20 metrelik bir dükkanın aylığının 4 bin TL olması ve daha büyük işyerlerinin de 20 bin TL’ya kiraya verildiği öğrenildi. Gaziantepliler bu caddeler üzerindeki işyerlerini bin TL’ye kiraya veremezken 4 ve 5 kat üzerinde para istemeleri üzerine Suriyeliler tarafından büyük tepki topladı.

ŞEHİTKAMİL’DE DE DURUM FARKLI DEĞİL
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde en çok Suriyeli esnafın bulunduğu caddelerin başında Karşıyaka Şoför Ali Caddesi, Korotürk caddesi, Gazikent bölgesindeki işyerlerinde Suriyeli esnafa yine 20 metrilik bir işyerinin kirasının 3 bin TL’den aşağı olmadığı ve daha büyük yerlerin de 15 bin TL’ye kiraya verilmesi yine Suriyeli esnaftan büyük tepki geldi.

SURİYELİLERE KİRAYA VERİLEN İŞYERLERİNİN SAHİPLERİ NE KADAR VERGİ ÖDÜYORLAR?
Gaziantep’te yaklaşık Şahinbey ve Şehitkamil ilçelerinde 15 bine yakın Suriyeli esnafın işyeri çalıştırdıkları ve bu işyeri kiralarının yüksek olmasından dolayı işyeri sahiplerinin kiraya karşı ne kadar vergi ödedikleri merak konusu oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri