Demir Eksikliği Anemisi

Demir eksikliği anemisi yaygın olarak görülen aneminin alt türüdür. Bu rahatsızlık kanda yeterli miktarda sağlıklı alyuvar hücrelerinin bulunmaması durumudur. Bilindiği gibi alyuvar hücreleri vücut dokularına oksijen taşımakla görevlidir. Demir eksikliği anemisi vücutta yeterli demir miktarının bulunmamasından kaynaklı bir rahatsızlıktır.

Vücutta bulunan alyuvar hücreleri vücudun ihtiyaç duyduğu yerlerine oksijen taşımak için hemoglobin maddesi üretmektedir. Eğer vücutta yeterli demir miktarı yoksa hemoglobin üretilemez. Demir eksikliği anemisi ise bunun sonucunda doğrudan kişide nefes darlığı ve yorgunluk oluşturur. Normal şartlarda vücutta demir miktarını yükseltmek mümkündür. Yapılan demir takviyesi sayesinde demir miktarı yükseltilir. Fakat bazı durumlarda farklı testlere ve tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Demir Eksikliği Anemisi Belirtileri

Demir eksikliği anemisi belirtileri çoğu kişi tarafından merak ediliyor. Prof. Dr. Mustafa Çetiner ise rahatsızlığın belirtilerini aşağıdaki gibi sıralıyor. 

Halsiz hissetme 

Kalpte çarpıntı

Kulak çınlaması

Baş ağrısı

Soluk ten

Güçsüz hissetme

Bu belirtilerle birlikte saç dökülmesi ve tırnak kırılması da kişilerde yaygın olarak görülmektedir.

Demir Eksikliği Anemisi Tedavi Yöntemleri

Demir eksikliği anemisi tedavisi için öncelikle hastalığın teşhis edilmesi gerekir. Bunun için kişiye bazı testler uygulanır. Uygulanan test sonucuna göre hastalık teşhis edilebilir. Hastalık teşhis edildiğinde ise uygun tedavi yöntemi belirlenir. Uygulanan tedavi yöntemleri ağız yolundan, kalçadan ve damardan olmak üzere değişmektedir. Hastalık teşhis edilirken ve tedavi edilir yaş, cinsiyet, gebelik durumu, kişinin rahatsızlıkları ve kullandığı ilaçlar göz önünde bulundurulur.

Prof. Dr. Mustafa Çetiner alanında en iyi hizmeti sunmaktadır. Uygulanan test sonucuna göre ağızdan alınan ilaç tedavisine başlanabilir. Eğer yeterli olmazsa diğer tedavi yöntemlerinin uygulanmasına karar verilir. Çetiner, https://www.mustafacetiner.com/demir-eksikligi/ adresi üzerinden tüm hastalarını detaylı olarak bilgilendiriyor. Hastalığa dair merak edilenler site üzerinden incelenebilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri