Yaşam Ayavefe Hukuk Mücadelesi Başlattı

Halil Falyalı’nın planlı bir cinayet sonrasında hayatını kaybetmesi medyada geniş yankı buldu. Emniyet güçleri tarafından gerekli çalışmalar yapılarak, şüpheliler gözaltına alınsa da halen daha farklı isimler basında yer almaya devam ediyor. Son olarak bu cinayetin azmettiricisi olduğu söylenen Yaşam Ayavefe konusunda da haberler yer almış, ancak kısa süre içerisinde bu haberin gerçeği yansıtmadığı da ifade edilmişti. Ancak her ne kadar başarılı iş adamının konuya değin alakasının olmadığı bilinse de imaj kaybı yaşamış ve itibar kaybına maruz kalmıştı. Bunun için hakkını aramak adına Yaşam Ayavefe ve avukatları gerekli mercilere başvuru yaparak, adli sürecin başladığını da kamuoyuna bildirdi.

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın Kuzey Kıbrıs’ta planlı bir saldırı sonrasında hayatını

kaybetmesi üzerine ciddi gelişmeler yaşanmaya devam etmişti. Bunlardan bir tanesi de Yaşam

Ayavefe isminin cinayet azmettiricisi olduğu yönündeydi. Konuya ilişkin başarılı iş insanı da sessiz

kalmayarak, konuya dayalı açıklamalar yapma gereği hissetti. Bu doğrultuda tüm iddiaların gereceği yansıtmadığı ve kendisinin bu konuyla alakasının olmadığı konusunda bir açıklama yapma gereği duydu.

Yaşam Ayavefe Hakkında Asılsız İddialar

Halil Falyalı cinayetinden kaynaklı olarak Yaşam Ayavefe hakkında basında ciddi ithamlar yer almaya başlamıştı. İlk olarak saldırıya dahil olan isimlere Atina’da 8 milyon dolar gibi bir ödeme yaptığına dair basında haberler yer almıştı. Bunun dışında da kendisinin İranlı olduğu, Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığına dair haberler de geniş yankı bulmuştu. Yaşam Ayavefe da bu konuyla alakalı

olarak açıklamalara yer vererek, tüm bu belirtilenlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yaşam Ayavefe, bu tip iddiaların sadece tek bir gazeteciden ötürü ortaya çıktığını da belirterek,

niyetinin sadece kamuoyunu ve adli süreci yanıltmaktan ibaret olduğunu da belirtti. Bundan dolayı da gerekli incelemelerin yapılması gerektiği ve kendisinin de dava sürecine dahil olacağını söyledi.

Yaşam Ayavefe Konuya Dair Açıklamalarda Bulundu

Yaşam Ayavefe, son zamanlarda gündemi fazlasıyla meşgul eden Halil Falyalı cinayetiyle gündeme geldi. İki kişinin hayatını kaybettiği konu hakkında açıklama yapmaktan da geri kalmadı. Azmettirici olduğu iddia edilen Yaşam Ayavefe hakkında da tüm bu iddiaların mesnetsiz olduğu da belirtildi.

Kendisinin evinde otururken bu iddiaları okuduğunu söyleyen Yaşam Ayavefe, tamamen bir gazetecinin hedef göstermek doğrultusunda da hareket etmesinin bir sonucunun olduğunu da belirtti. Gazetecinin kendi adını geçirmesinin hedef şaşırtma olduğunu ve tamamen yanlış bir algı yönetiminin amaçlandığını da dile getirdi.

Halil Falyalı cinayetiyle ilgili çalışmaların emniyet güçleri tarafından yapıldığını söyleyen Yaşam Ayavefe, şüphelilerin yakalanarak ifadelerinin alındığını ve dava sürecinin başladığını da söyledi. Hakkında verilen yanlış bilgilerin bununla sınırlı kalmadığını da belirten Yaşam Ayavefe, başka detaylara da değindi.

Hakkında var olan İranlı olduğuna dair iddialara da yer veren Yaşam Ayavefe, bu konunun da herhangi bir gerçekliğinin olmadığını belirtti. Başarılı iş adamı Mersinli olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının bulunduğunu ifade etti. Hem kendisinin hem de ailesinin İran ile herhangi bir bağının olmadığını söyleyen Yaşam Ayavefe, aynı zamanda da bu konuda herhangi bir teyit verebilecek birinin bulunmadığını da ifade etti.

Kırmızı bülten iddialarına da değinen başarılı iş adamı, bu konuyu haberleri yapanların akıl tutulması yaşadığını da söyledi. Herhangi bir araştırma ve sorgulamada bulunmadan bu tip mesnetsiz iddialara yer verenlerin gerekli bilgileri alması gerektiğini ifade etti. İddia edenlerin ve yayınlayanların Interpol

kaynaklarından bilgi alması gerektiğini vurguladı. Bunu yapacak yetkilerinin olmaması halinde de web

sitesine girerek, arananlar listesini incelemeleri gerektiğini söyledi.

Yaşam Ayavefe’nin avukatları da konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak, bu iddiaları sunan, hedef gösteren ve yayınlayan herkesin hakkında hukuki sürecin başladığına dair açıklamalarda bulundu.

Yaşam Ayavefe Kimdir?

KKTC’de işadamı olarak tanınan Yaşam Ayavefe, Mersin’de 1984 yılında dünyaya geldi. Hakkında pek fazla bilgi bulunmasa da babasının bir süre İncirlik Üssü’nde çalıştığı bilinmektedir. Yaşam Ayavefe hakkında daha çok eğitim hayatı hakkında veri bulunmaktadır. 2005 ile 2012 yılları arasında yazılım mühendisliği ve uluslararası ilişkiler bölümlerinden mezun olduğu öne çıkmaktadır. Sonrasında da farklı alanlarda uzmanlıklar elde ederek, gelişme gösteren biri olmuştur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri