Bodrum Tekne Turu Tavsiyesi

Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan tatil mekanlarından bir tanesi olan Bodrum kumu ve güneşi ile her yıl milyonlara kucak açıyor. Birbirinden farklı özelliklere sahip koyları ile ziyaretçilerine unutulmaz anılar sunan Bodrum, denizi ile de adeta akıllara kazınıyor. Turkuaz renkli denizi ile her yıl dünyanın dört bir yanından ziyaretçileri ağırlayan Bodrum, ziyaretçilerine tatilin ötesinde bir zaman geçirme fırsatı veriyor.

Yıllardır Bodrum popülaritesini kaybetmeden dünyanın çeşitli noktalarından ziyaretçi kabul etmeye devam eden Bodrum, çeşitli tekne turları ile de ziyaretçilerine göremedikleri koyları özgürce dolaşabilme fırsatı sunuyor. Ziyaretçilere Bodrum’da tekne turlarına katılma fırsatı verilirken buna ek olarak Bodrum tekne kiralama konusunda da epey geniş bir yelpazeyi ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Bodrum yaklaşık 650 kilometre uzunluğundaki sahil şeridi ile her yıl dikkatleri çekiyor ve milyonlarca insanı ağırlıyor. Sıralanmış muhteşem koyları ile deniz turu severler için muhteşem fırsatlar sunan Bodrum tekne turları ile de ziyaretçilerine unutulmaz anlar sunuyor. Bodrum’da günübirlik olarak 5 farklı tekne turu yer alıyor. Bu tekne turları farklı saatlerde yola çıkıyor ve ziyaretçilerine yemek gibi çeşitli ihtiyaçları da ücretsiz olarak temin ediyor. 5 farklı tekne turunun fiyat etiketi farklı olarak ziyaretçilere sunulurken, tatillerde daha renkli bir halde geçiyor.

Bodrum Tekne Turu Tavsiyesi

Karaada Tekne Turu

Bodrum’un en çok tercih edilen tekne turlarından birincisi olan Karaada tekne turu ziyaretçilere daha önce görmedikleri doğanın güzelliklerini görme fırsatı veriyor. Bu turun kalkış noktası Bodrum merkezde bulunan Kumbahçe Limanı olarak belirlenirken, bu limanın Halikarnas Limanı olarak da geçtiği söyleniyor. Günlük olarak saat 11.00’de kalkan teknenin dönüş saati 17.00 olarak belirlendi. Bu tur da ziyaretçilere ücretsiz olarak öğle yemeği, meyve ve içecek servisi yapılıyor. Yemek seçenekleri arasında en çok bilinenleri ızgara tavuk, makarna ve salata oluyor. Ekstra içecekler de oldukça makul fiyatlara sahip olurken, ziyaretçiler unutulmaz anlar yaşıyorlar. Tekneler genellikle 70 – 80 kişi olurken, her durakta 30 dakika ile 1 saat arasında zaman geçirme imkanı veren tur, doğayı da incelemek için güzel bir yöntem olarak değerlendiriliyor.

Bodrum tekne turu rotası şu şekilde belirlendi; Karaada sıcak su mağarası, Akvaryum Poyraz koyu, Kumluk, Kızılburun ve son olarak da Dalgıç Burnu. Tekne turları 130 TL gibi bir fiyattan başlarken, 6 – 12 yaş arası çocuklar için 65 TL, 0 – 6 yaş çocuklar için ise ücretsiz olma özelliğine sahip.

Sakin zaman geçirmek isteyen ziyaretçiler için adeta bulunmaz hint kumaşı olarak değerlendirilen Bodrum tekne turu, gürültüden uzak atmosferler de zaman geçirme fırsatı veren tur, Bodrum’un inceliklerini ziyaretçilere sunuyor.

Orak Adası Tekne Turu

Bodrum’un favori ikinci turu olan Orak Adası tekne turu birbirinden güzel durakları ile ziyaretçilere unutulmayacak tatil yerleri sunuyor. Gittiği duraklarda ziyaretçilerine geniş ortamlarda yüzme olanağı sunan Orak Adası tekne turu, duyarlı personeli ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Halikarnas Limanından kalan Orak Adası tekne turu, saat 11.00’de kalkarken 18.30’da ise kalkış noktasına geri dönüyor. Bodrum Orak Adası tekne turunun rotası toplam 4 duraktan oluşuyor. Bu durumlar da Orak Adası, Kızılburun, Tavşan Burnu ve Alman Koyundan oluşmaktadır.

Arak Adası tekne turu içerisinde öğle yemeği, meyve ikramı ve 5 çayı dahil olmak üzere ziyaretçilere ücretsiz olarak sunuluyor. İçecekler ücret karşılığında satın alınabiliyor. Tekne 54 kişilik. Pandemi sürecinde yarı yolcu kapasitesi ile 27’ye düşürülmüş durumda. Orak Adası tekne turu 2022 yılından itibaren 130 TL fiyat etiketine sahip. 6 – 12 yaş arası ziyaretçiler için 65 TL olan tur, 0 – 6 yaş arası çocuklar için ücretsiz. Orak Adası tekne turu genellikle ailelere hitap etmektedir. Ziyaretçileri Bodrum’un en iyi koylarını gezdirerek unutulmaz anlar yaşatan Orak Adası tekne turu, hafta sonları çok kalabalık olabiliyor.

Korsan Tekne Turu

Bodrum’da günlükte tekne turları yer alıyor. İsminden anlaşıldığı gibi akıllara kaç tur gelmesin. Teknenin şekli korsan gemisi gibi dizayn edildiği için ismini buradan almaktadır. Teknenin kapı girişinde kuru kafalar, eli kancalı Jack Sparrow gibi korsan desenleri olduğu için geminin adı da Korsan olarak belirlenmiş. Halikarnas yani Kumbahçe Limanından kalkan korsan tekne turu, saat 11.00’de kalkerken dönüş saati olarak ise 17.00 belirlenmiş. Korsan tekne turunda 5 farklı durak yer alıyor. Bu duraklar da Karaada sıcak su mağarası, Akvaryum Poyraz koyu, Kumluk, Dalgıç Burnu ve Kızılburun olarak ifade ediliyor.

2022 yılı için 150 TL gibi bir fiyat etiketine sahip olan Korsan tekne turu, 6 – 12 yaş arası çocuklar için 75 TL, 0 – 6 yaş çocuklar için ise ücretsiz. Yine bu turda ziyaretçilere öğle yemeği ve meyve ikramı ücretsiz olarak sunuluyor. Bu tur için gelen kitle genelde gençler ve küçük çocuklu aileler oluyor.

Bodrumda birbirinden farklı tekne turları mevcut. Günlük 5 farklı tekne turuna ev sahipliği yapan Bodrum, bu tekne turlarında ziyaretçilerini birbirinden farklı koylara götürerek doğanın en güzel anlarını sunuyor. Bodrum’un en gözde koylarını görme fırsatı veren turlar, farklı fiyat etiketlerine ve farklı rotalardan oluşuyor. Dileyen ziyaretçiler bu turlar ile koyları bir bir gezebilirler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri