Son Dakika: Gaziantep'ten Cimer'e Şikayetlerde Adeta Nokta Atışı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 1’e düşürüldüğü açıklanmış, fakat yapılan bu indirim fiyatlara maalesef yansımamıştı. KDV indirimini uygulamayan işletmeler için Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ile Zabıta ekipleri denetimleri tamamladı. Denetimlerin ardından vatandaşların şikayetlerini değerlendiren enflasyon ekibi, sahadan ayrılmıyor...

Geçtiğimiz günlerde açıklanan KDV indirimini uygulamayan işletmelere yönelik Gaziantep’te zincir ve yerel marketlerde denetimler tamamlandı. Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü ile GBB Zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 2 işletmeye işletme başı 300 Bin TL civarında ceza kesilerek bakanlık onayına gönderildi. Denetimlerin ardından vatandaşlardan CİMER’e iletilen şikayetler neticesinde enflasyon ekipleri sahadaki denetimleri sürdürüyor.

ŞİKAYETLERLE NOKTA ATIŞ

Gaziantep Ticaret İl Müdürlüğü’nden konuya ilişkin alınan bilgiye göre, “Geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri ile birlikte sahada denetimler gerçekleştirildi. Bu hafta vatandaşların şikayetleri üzerine enflasyon timi yeniden sahada görev aldı. Şikayetler üzerine nokta atışlar yaparak denetimler gerçekleştiriyoruz” denildi.

BAKANLIK CEZA KESİYOR

CİMER şikayetlerinin yoğunluğuna dikkat çekilen açıklamada, “Yüzde 8 KDV üzerinden satış yapan bazı işletmeler mevcut, bu işletmelerde denetimler gerçekleştiriyoruz. CİMER üzerinden gelen çok sayıda şikayet  var, bu şikayetleri değerlendiriyoruz. denetimlerde KDV indirimini uygulamayan işletmelerin cezasını bakanlığa iletiyoruz. Bakanlık tarafından çok yüksek meblağlarda cezalar kesiliyor” ifadeleri yer aldı.

DENETİMLER SÜRECEK

Ticaret İl Müdürlüğü açıklamasında, “İşletmelere düzenlediğimiz denetimlerde, kentte faaliyet gösteren 2 işletmeye işletme başı 300 bin TL civarında ceza kesildi. KDV indirimini uygulamayan işletmelerin yanı sıra damacana suyu yüzde 8 KDV ile satan işletmeler var. Gerekirse önümüzdeki ay da denetimleri sürdüreceğiz. Bütün zincir marketlerde denetimleri gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın şikayetleri üzerine denetimlerimizi soluksuz sürdürüyoruz” denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri