Medikal Estetik: Görünüşünüzü Yenilemenin En Konforlu Yolu

Botox günümüzde en sık uygulanan medikal estetik prosedürlerin başında gelmektedir.

Kozmetik görünümü iyileştirmeye yönelik uygulamalar olan medikal estetik prosedürler; kırışıklıkların, çizgilerin, yaşlılık lekelerinin, gevşek ya da sarkmış cilt gibi yaş alma belirtilerinin azaltılması, en aza indirilmesi veya tercine çevrilmesi amacıyla uygulanır. Birçok farklı türü olan medikal estetik prosedürler kapsamında; mikrodermabrazyon, kimyasal peeling, cilt gençleştirme ve Laser tedavilerini içerebilir. Ayrıca dermal dolgu uygulamaları ve botox da sıklıkla uygulanan medikal estetik prosedürler arasında yer alır. Medikal estetik prosedürler mutlaka bu alanda uzman ve deneyimli doktorlar tarafından uygulanmalıdır. Uzm. Dr. Şafak Göktaş kişinin ihtiyacına uygun medikal estetik prosedürleri belirlemekte ve en doğru şekilde uygulayarak doğal sonuçlar alınmasını sağlamaktadır.

Botox İstanbul ve diğer illerimizde en sık uygulanan medikal estetik prosedürlerin başında gelir. Aynı şekilde lipoliz İstanbul ve diğer metropollerimizde farklı yaş gruplarındaki hastalar arasında büyük ilgi görmektedir. Lipoliz, ameliyatsız bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Tedavi, yağ hücrelerinin parçalanmasına yol açan bileşikleri içeren yağ dokusu preparatlarının enjekte edilmesinden oluşur. Lipoliz özellikle düzenli diyete ve egzersize dirençli olan lokal yağ birikiminin azaltılması için etkili bir yöntemdir. Vücudun çıkarılması zor olan yağ birikintilerinin varlığı ile karakterize bölgelerine topikal olarak uygulanabilen bir prosedürdür.

Lipoliz kalça, kol, uyluk, karın, diz üstü ve gıdı gibi vücut bölgelerinin şekillendirilmesinde etkili bir yöntemdir. Lipoliz yönteminde enjekte edilen solüsyonda bulunan aktif maddeler şu şekildedir:

  • Adipositlerden salınan yağın metabolizmasını destekleyen bir fosfatidilkolin kaynağı olan soya fasulyesi özü,
  • Yağ hücrelerine etki ederek hücre zarlarının bozulmasına ve yağ hücrelerinden yağ salınımına yol açan deoksikolik asit,
  • Kan damarlarını genişleten ve selülitin azalmasını sağlayan bir nikotinamid olan PP vitamini.

Böylece yağ hücreleri kalıcı olarak yok edilirken tedaviden sonra cildin oksijen düzeyini artırır ve cildi sıkılaştırır. Böylece bölgesel incelme sağlanır. Lipoliz prosedürüyle; çene bölgesi, yüzün alt kısımları ve boyun bölgesi şekillendirilebilir.

Lipoliz Ne Zaman Uygulanır?

Lipoliz bölgesel inatçı yağ birikintilerinin giderilmesinde kullanılır. Ancak tüm vücutta kapsamlı bir kilo kaybı sağlanması için uygun bir yöntem değildir. Lipoliz;

  • Vücudun karın, kalça, kollar, uyluklar, dizler ve gıdı gibi bölümlerinin şekillendirilmesi,
  • Kilo verme sürecinin desteklenmesi,
  • Kan mikrosikülasyonunun ve doku oksijenasyonunun iyileştirilmesi,
  • Selülit görünümünün azaltılması ve cilt görünümünün iyileştirilmesi,
  • Gıdının ortadan kaldırılması amacıyla uygun bir diyet ve egzersiz programı uygulamaya hazır kişilere uygulanabilir.

Lipoliz Nasıl Uygulanır?

Lipoliz karın ya da vücudun diğer bölümlerindeki inatçı yağ birikintilerinin giderilmesi için uygun bir preparatla enjekte edilmesini içeren lokal bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Prosedür sırasında ince bir iğneyle solüsyon enjekte edilir. Uygulama tedavi edilecek alana özel şekilde planlanır. Lipoliz enjeksiyonundan 4-8 hafta sonra incelme ve sıkılaşma etkileri görülmeye başlanır. Genellikle 6 haftalık aralarla 4-6 seans uygulama yapılması yeterlidir.

Lipolizden sonra enjeksiyon bölgesinde kızarıklık, şişlik ve hafif morarma görülebilir. Bu belirtiler 3-4 gün sonra kendiliğinden kaybolur. Tedaviden sonraki ilk 3 gün yoğun egzersizden, 1 hafta süreyle güneş ışınlarından, saunadan ve havuzdan kaçınılmalıdır. Bu süreçte bol su içilmesi ve az yağlı bir diyet uygulanması önerilir. Adipositlerden salınan yağın uzaklaştırılmasına katkıda bulunan lenfatik drenajı iyileştirmek için endermolojik prosedürler uygulanabilir. Bu vücut masajı cildi sıkılaştırır, pürüzsüzleştirir ve yağın metabolize olduğu karaciğere yönlendirerek tedavi bölgelerinden yağların atılmasını hızlandırır.

Lipoliz Güvenli midir?

Lipoliz tedavi sonrası rejenerasyon gerektirmeyen, hastayı günlük aktivitelerinden uzaklaştırmayan, basit ve konforlu bir işlemdir. Bununla birlikte lipoliz herkese uygulanamaz. Kontrendikasyonlar; ciltte iltihaplanma, sedef hastalığı, egzama, alerji ve atopik dermatit varlığıyla ilgili olabilir. Diğer kontrendikasyonlar ise karaciğer ya da böbrek yetmezliği veya otoimmün hastalıkların varlığıdır. Lipoliz hamile ve emziren kadınlara, pıhtılaşma bozukluğu yaşayanlara ya da kanın pıhtılaşmasını etkileyen ilaçlar alan kişilere uygulanamaz.

Botox İşleminin Riski Yoktur

Cilt kırışıklıklarının giderilmesinde etkili bir prosedür olan botox bu alanda deneyimli ve uzmanlık sahibi doktorlar tarafından uygulandığı sürece herhangi bir riski yoktur.

Botox enjeksiyonu 30G - 31G - 32G kalınlıklarında, bu uygulama için özel olarak üretilen küçük enjektörlerle yapılır. Deri tabakası geçildikten sonra kas tabakasına enjeksiyon yapılarak uygulama bölgesine doğrudan etki edilmesi sağlanır.

Enjekte edilen toksin, kaslar ve sinir uçları arasındaki iletişimin durdurulması yoluyla geçici bir felç etkisi yaratır. Botox enjeksiyonu hamilelere, emzirme döneminde olanlara, kanama bozukluğu yaşayanlara, uygulama bölgesinde cilt enfeksiyonları olanlara, kırışıklıkları çok derinleşmiş ya da ileri yaşta olan kişilere uygulanamaz.

Botox enjeksiyonundan sonra güneş koruyucu krem kullanılması, cildin darbelerden korunması ve ovuşturulmaması çok önemlidir. Enjeksiyonun kalıcılığı genellikle 4-6 ay sürer. Bu süre, bazı etkenlere bağlı olarak kişiden kişiye değişebilir. Uygulamanın düzenli olarak tekrarlanması halinde botoks enjeksiyonunun kalıcılık süresinin uzaması mümkündür. Botoks enjeksiyonu, yüzdeki çizgilerin oluşmaya başladığı ilk dönemde yapılması durumunda çizgiler henüz yerleşmediği ve derinleşmediği için çok daha etkili sonuçlar alınmasını sağlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri