Anıtkabir Hafta sonu açık mı?

Ulu Önder Gazi Atatürk' ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir, her gün belirli bir yoğunluk yaşansa da milli bayramlarda ayrı bir ziyaretçi akınına uğruyor. Peki Anıtkabir hafta sonları ziyarete açık mı sizlerin için araştırdık detaylar haberimiz de.

Cumhuriyet’in kurucu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ziyaret etmek isteyen bir çok vatandaş bunu merak edip araştırıyor detayları sizler için paylaşıyoruz.. İşte Anıtkabir açılış-kapanış saatleri...

ANITKABİR'İN ZİYARETE AÇIK OLDUĞU SAATLER

AÇILIŞ KAPANIŞ

01 Şubat - 14 Mayıs

09:00 16:30

15 Mayıs - 31 Ekim

09:00 17:00

01 Kasım - 31 Ocak

09:00 16:00

1923 senelerinde bir sohbet sırasında Gazi Mustafa Kemall Atatürk; "Elbet birgün öleceğim, beni Çankaya' ya gömer, hatıramı yaşatırsınız" demiştir ve "Beni milletim nereye isterse oraya gömsün. Fakat benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır" diye eklemiştir.Türk Ulusunun O' na karşı duyulan büyük saygı ve minnettarlığının bir ifadesi olan Anıtkabir, Türkiye Cumhuriyeti' nin en anlamlı eseridir.

Anıtkabire Nasıl Gidilir?

Anıtkabir Türk Kurtuluş Savaşı’nın ve inkılaplarının önderi olup Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıttepe’de bulunan mezarıdır. Anıtkabir’e gidenlere yardımcı olabilmek adına çeşitli alternatifleri bu yazımızda veriyoruz. Sıhhiye’den, Ulus’tan, Kızılay’dan, Havaalanından Anıtkabir’e nasıl gidilir?

Kızılay’dan Anıtkabir’e Nasıl Gidilir?

Metro ile;

Kızılay metro istasyonundan Ankaray-Aşti istikametindeki Ankaray’a binilir ve Anadolu Bulvarı durağında inilir. Sonrasında yürüme mesafesinde devam edilir.

Otobüs İle;

340- Ege Mahallesi, Kızılay GMK Bulvarı üstünden 340 Ege Mahallesi- Beşevler otobüsüne binilir ve Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir. 220 – Batıkent, Kızılay GMK Bulvarı üzerinden 220- (ÖHO) Mamak – Batıkent otobüsüne binilerek Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir.

Ulus’tan Gelenler İçin

Metro ile; Ulus metro istasyonundan Kızılay istasyonuna giden metro ile Kızılay’a gidilir. Burada da aktarma yapılarak Ankaray-Aşti istikametine doğru Ankaray’a binilerek Anadolu Bulvarı Durağında inilir. İnildikten sonra yürüme mesafesindedir.

Dolmuş İle; Ulus-Yenimahalle dolmuş duraklarından Ulus – Gençlik Parkı – Bahçelievler Dolmuş hattına binilip Anadolu Bulvarı’nda inildiğinde yürüme mesafesinde bulunur. Otobüsle; 268-Bağlum 100. Yıl çarşısının önünden kalkan Bağlum otobüslerine binilerek GMK Bulvarı üstünde bulunan Anadolu Bulvarı Anıtkabir girişinde inilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri