Son Dakika:Gaziantep'te kafelerde yeni dönem başlıyor! Elektrik Isıtıcalarına Sipariş limiti getiriliyor...

Son günlerde gelen elektrik ve doğalgaz faturalarından sonra esnaf ve ticaret anlayışı da değişmeye başladı. Gaziantep'te hayata geçen ısıtıcılara saatlik ücret getirilmesi ve siparişlere limit zorunluluğunun Gaziantep'te de en kısa sürede hayata geçirileceği öğrenildi.

Elektriğe ve doğalgaza yapılan zamdan en çok etkilenenlerden biri de esnaf oldu. Yapılan düzenleme sonrası ticari tarifelerde faturaların zam oranı yüzde 125 olurken, esnafın faturaları ise 2-3 kat arttı. Faturalar karşısında şok olan birçok esnaf,  kendi önlemlerini almaya başladı. Ocak söndüren elektrik faturalarından sonra özellikle kafe işletmecileri masalarda bulunan ısıtıcılardan saat başı ödeme planına geçti. Kısa sürede  yaygınlaşan bu sistemin en kısa sürede Gaziantep'te  hayata geçirileceği öğrenildi.

GAZİANTEP'TE KAFELER KENDİ ÖNLEMLERİNİ ALMAYA BAŞLADI


Özellikle İstanbul'daki kafeler, ısıtıcı açtıran vatandaşlardan saat başına 5-15 lira arasında ücret almaya başladı.  Sosyal medyada viral olan bu olay sonrası kafe sahipleri kendi önlemlerini aldıklarını belirterek artık yapacak bir şeylerinin olmadıklarını ifade etmişlerdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri