Online Psikolog nedir?

Online psikolog, bir ofiste göreceğiniz bir psikologdan farklı değildir. Sohbeti daha da açıklığa kavuşturmak için, çevrimiçi psikologların psikoloji diplomasının yanı sıra, birinin yaşamın zorlukları ve zihinsel sağlık sorunları ile başa çıkmasına yardımcı olmak için gereken mesleki eğitim ve becerilere sahiptir. Yıllarca süren yüksek lisans ve denetimli eğitimden sonra, psikologlar, müşterileri teşhis etmek ve en iyi tedavi biçimini belirlemek için bakanlık tarafından lisanslanır. Online psikologlar, çok çeşitli insanlara yardımcı olabilir ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok ruh sağlığı sorununu tedavi edebilir:

  • Depresyon ve anksiyete
  • Uzun süreli öfke sorunları
  • Fiziksel sağlığı etkileyen kronik durumlar
  • Bunalmış hissi
  • Bir aile üyesinin ölümünü yas tutmak
  • Bağımlılığı yönetmek
  • Stresli durumların üstesinden gelmek
  • Bir hedefe ulaşmak için geçmişteki duygusal engelleri aşmak

Psikologlar, en iyi tedavi biçimini belirlemeye yardımcı olmak için, bir durumu teşhis etmeye veya bir kişinin nasıl düşündüğü, hissettiği ve davrandığı hakkında daha fazla bilgi edinmeye yardımcı olacak testler ve değerlendirmeler uygulayabilir ve yorumlayabilir. Ardından, bir kişinin karşılaştığı sorunları ele almaya yardımcı olmak için genellikle konuşma terapisi biçimini alarak bir dizi kanıta dayalı tedavi kullanırlar. Online psikolog ile sizlerde sıkıntılarınızdan hem rahat hem de hızlıca kurtulabilirsiniz.

Online ve Kişisel Psikologlar Arasındaki Farklar

Çevrimiçi psikologlar, geleneksel, ofis içi terapiden yararlanabilecek herkes için harika bir kaynak olabilir. Sanal terapi seansları, çevrimiçi mesajlaşma, sesli ve görüntülü mesajlaşma ve ayrıca canlı video seansları aracılığıyla psikolojik destek ve tavsiye sunan lisanslı bir terapist gerektirir. Sohbetler ister canlı bir video oturumu gibi gerçek zamanlı olarak, isterse e-posta veya eş zamansız metin mesajı gibi daha az anlık bir biçimde gerçekleşsin, bu danışmanlık şekli birisine psikologlara hızlı ve kolay erişim sağlar. Online psikologla yapılan konuşmalar, genellikle, daha uzun bir video konferans oturumu aracılığıyla veya kişinin durumuna bağlı olarak bu seçeneklerin bir kombinasyonu yoluyla günde veya haftada birden çok kez yanıt verebilen bir terapiste gönderilen video, ses veya metin mesajları biçimini alır. İki kişi evlilik veya çift danışmanlığı istiyorsa, her iki kişiyi de meşgul eden ve birçok çiftin yardım aramasını engelleyen program koordinasyonu engelini kaldıran seçenekler de vardır.

Doğru Çevrimiçi Psikoloğu Seçmek

Saygın bir çevrimiçi terapi sağlayıcısı, müşterilerine lisanslı ve eğitimli psikologlar sunacaktır. Doğru sağlayıcıyı seçtiğinizden emin olmak için, psikoloğunuzun uygun şekilde lisanslı ve nitelikli olduğunu doğrulamanız önemlidir. Psikoaktif terapistleri ayrıca ayrıntılı geçmiş kontrollerine ve kapsamlı bir inceleme ve eğitim dönemine tabidir. Kişi bir çevrimiçi terapi platformuna kaydolduğunda, eşleşen bir psikoloğun çevrimiçi ortamda rahat ve profesyonel görünüp görünmediğini daha iyi değerlendirebilir. İyi bir kişisel uyumun olması da önemlidir - terapötik bağı oluştururken doğru kimya hayati önem taşır. Bir diğer önemli husus, online psikoloğun güvenli ve güvenli iletişim kanalları aracılığıyla seanslar sunup sunmadığıdır. Bir video portalının, tıbbi bilgilerin korunması için veri gizliliği ve güvenlik hükümleri sağlayan mevzuat olan HIPAA gereksinimlerini karşıladığından emin olun. Skype ve diğer yaygın görüntülü arama uygulamalarının çoğu, HIPAA düzenlemelerine uymaz ve bir terapistle yapılan normal bir telefon oturumu veya e-posta gönderme işlemi de karşılamaz.

Online Psikolog Danışmanlığın Faydaları

Çevrimiçi danışmanlığın en değerli faydalarından biri, terapistinize Türkiye'de internete erişebildiğiniz her yerden ulaşılabilmesidir. İşiniz, istediğiniz zaman belirsiz nedenlerle bir saat izin almanıza izin vermiyorsa, molalarda veya öğle yemeklerinde daha kısa çevrimiçi danışmanlık seanslarından yararlanabilirsiniz. Ağrılı ilişki sorunlarını çözebilmek veya Türkiye’de bulunduğunuz herhangi bir yerden bilişsel terapiye katılabilmek, geleneksel bir ortamda terapiye göre önemli bir avantaj sunar. Programları üzerinde daha fazla kontrole sahip kişiler için bile, çevrimiçi terapinin sunduğu daha düşük maliyetler önemli olabilir. Online psikolog diğer danışmanlıklara göre ucuzdur. Son olarak, zihinsel sağlık sorunlarına ilişkin damgalama bir dereceye kadar devam ettiğinden, çevrimiçi terapi seçenekleri, aksi takdirde akıllı telefonlarından veya tabletlerinden yardım istemekte tereddüt edecek olan kişilere olanak tanır. Bu, özellikle aile içi şiddet veya cinsel istismardan kurtulan ve sınırlı terapi seçenekleri olan kişiler için geçerlidir. Pek çok insan hayatlarının bir noktasında zihinsel rahatsızlıklardan muzdarip olduğundan, bu faktörün etkisini hafife almak zordur.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri