Gaziantep organizede maaş kışkırtıcılığı

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık bin 500 fabrikanın bulunduğu ve son asgari ücretin artması nedeniyle bir çok fabrika sahibi mevcut çalışan işçilerin maaşlarını 5 bin TL’den aşağıya tutmamasına rağmen Gaziantep’teki bazı sendikalar işçileri kışkırtarak fabrika önlerinde yasa dışı eylemler yaptıkları öne sürüldü. Organize Sanayi’deki fabrika sahipleri, işçilerin maaş konusunda enflasyon oranına göre zam yaptıklarını ancak bazı sendikaların işçilerin maaşlarıyla ilgili eylem yaparak Gaziantep sanayisine büyük darbe vurmaya çalıştıkları, bu nedenle ilgili kurumların kendilerine destek olmaya çağırdılar.

EN AZ MAAŞLARI 5 BİN TL
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışan yaklaşık 250 bin işçinin asgari ücretin artmasından sonra en düşük maaşları 5 bin TL’den aşağı olmadığı ve bazı fabrikaların üretim kapasitelerine göre maaşlara ek zam yaptıkları öğrenildi.

SENDİKALAR İŞÇİLERİ KIŞKIRTTI İDDİASI
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bir çok fabrikanın sahibi genellikle son 15 günden buyana bazı sendikaların işçileri kışkırtarak sıkıntılar yarattığı bu nedenle ilgili kurumların kendilerine destek çıkması gerektiğini istediler.

ÜRETİME BÜYÜK DARBE VURMAYI AMAÇLIYORLAR
Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrika sahipleri Türkiye ekonomisine büyük destek verdiklerini ve yıllık ihracatın 10 milyar dolar olduğunu vergi, SSK ve buna benzer giderlerle birlikte bir işçinin asgari ücretle bir işçinin 7 bin 500’e mal olduğunu belirttiler. Sendikaların organizede üretime darbe vurmak için işçileri kışkırttıklarını söylediler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri