Organizede hangi fabrikada işçiler maaş zammını beğenmediler?

Gaziantep'te Zafer Tekstil işçileri, düşük zamma vardiya girişlerinde tepki gösterdi Değerlendirme için bir hafta süre isteyen patronun, tepkiler üzerine cumaya kadar açıklama yapacağı ileri sürüldü.

Gaziantep'te kurulu bulunan Zafer Tekstil fabrikasında işçiler vardiya giriş çıkışlarında toplanarak verilen zamma tepki gösterdi, fabrika geri adım attı, bir hafta süre istedi. İşçiler bir haftanın çok uzun bir süre olduğunu söyleyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine fabrika yönetimi cuma gününe kadar açıklama yapacağını duyurdu.
İşçilerin bekleyişi sürerken gazetemize konuşan bir işçi, "Birliğimizi oluşturup sağlam durursak istediğimiz zammı alırız" dedi.
Bir diğer işçi ise, "Her şeye yüzde yüz zam gelmişken bize verilen bu zammı kabul edemeyiz. Biz fabrikaya ortak olmak istemiyoruz, geçimimizi sağlayacak bir ücret istiyoruz. Alana kadar da mücadele etmemiz gerekiyor" diye ifade etti.
Fabrika işçilere zamlı ücreti 4840 TL olarak açıklamıştı. İşçiler ise 5500 TL den aşağı verilecek bir zammı kabul etmeyeceklerini ifade ediyor.
Kaynak : Evrensel

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri