Gaziantep’ten kim bakan olacak?

4.5 yıldan buyana başarılı bir şekilde Adalet Bakanlığı’nı yapan ve kendi isteğiyle istifa eden Abdülhamit Gül’den sonra hem Güneydoğu Anadolu hemde Gaziantep’in bakanının kim olacağı konuşulurken büyük ihtimalle dışarıdan ve siyasetci olmayan bir bakan atamasının yapılmayacağı öğrenildi. Büyük ihtimalle Gaziantep’teki Ak Parti Milletvekilleri’nin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, yine Gaziantepli EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Avukatı Mustafa Doğan’ın isimlerinin ön plana çıktığı ileri sürüldü.

GAZİANTEPLİ AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİNDEN ŞANSLI BAKAN ADAYI KİMLER?
Ak Parti Gaziantep İl Başkanlığı kuruculuğunu yapan ve daha sonrada hem il başkanlığı hemde milletvekilliği görevini sürdüren Ahmet Uzer’in yanı sıra Gaziantep Sanayi Odası Başkanı iken Milletvekili olan ve üç dönemden buyana da Plan-Bütçe komisyonunda bulunan Nejat Koçer ile yine 20 yıldan buyana Ak Parti’de Milletvekilliği yapan bir çok TBMM komisyonları görevlerinde bulunan Mehmet Erdoğan ve Ak Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi, Ak Parti eski milletvekili Şamil Tayyar’ın isimlerinin ağır bastığı öne sürüldü.

HANGİ BAKANLAR GİDİCİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki günlerde kabinede yeni bir değişiklik yapacağı ve bunların başında Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın değişecekler arasında bulunduğu iddia edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset Haberleri