Arsada ortaklık giderme vurgunu

Arsa piyasasında süpekülatörlür oyun üzerine oyunlar oynuyorlar.

Arsa piyasasında süpekülatörlür oyun üzerine oyunlar oynuyorlar. Son günlerde en çok şikayetlerin başında imara giren ve ortak sayısı çok olan arsalardaki ortaklık giderme hileleri konuşuluyor. Alınan bilgilere göre küçük paylı ortakları dışlamak için en çok kullanılan yöntemlerin arasında ortak olmayan birine satılan bir arsada dava açılmaması için arsayı satın alan ortak olmayan kişinin arsa bedelini en az 3 kat fazla göstermesi örnek gösteriliyor.
Şu anda İbrahimli-2 bölgesinde ortalama arsa fiyatları 8-10 bin TL arasında değişirken, ortaklık giderme numarasında çok ortaklığı bulunan yerlerde arsa alan kimselerin rayiç bedellerini 25-30 bin TL göstererek buna göre harç yatırıp işlem yaptırmaları örnek gösteriliyor.
Bu yöntem ile yıllardır arsa sahibi olan ancak maddi durumu yetersiz olan kimselerin arsayı yeni satan alanlar tarafından arsa bedelleri yüksek gösterilerek ön alım davaları açmamasının önüne geçilmesi isteniyor. Çünkü, bu tip ön alım işlerinde ortak olmayan kişinin tapuya beyan ettiği bedelin tamamını mahkemeye teminat olarak yatırması gerekiyor. Bu miktarlarda rayiç bedellerden çok çok yüksek olunca gerçek küçük arsa sahipleri ekonomik nedenlerle ve para yetersizliğinden dava açamadıkları için mağdur oluyorlar ve arsa rantçıları ile süpekülatörlüre gün doğuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri