En yeni gerilim filmleri nereden izlenilir?

Birçok korku filminde görülen vahşet ve kan yerine, gerilim filmleri sizi koltuğunuzun kenarında tutmak için çatışma, beklenmedik dönüşler ve gerilim içerir. İzleyiciler, gerilim filmlerini izlerken yaşadıkları panik, korku ve kafa karışıklığının bir sonucu olarak kendi gerçekliklerinden şüphe etmeye başlayabilirler. Gone Girl, Parasite ve Rosamund Pike'ın Gone Girl'deki sahne çalma performansı en iyi gerilim filmleri arasında yer alıyor çünkü o kadar gerçek görünüyorlar ki bizi korkutuyorlar. Çok sayıda mükemmel gerilim filmi olduğu için favorilerimizin bir listesini hazırladık.

Gerilim filmlerini kategorize etmenin basit bir yöntemi yoktur. Bilimkurgu, korku ve romantizm gibi diğer türlerin aksine, konu gerilim olduğunda katı ve hızlı kurallar yoktur. Cinayet, siyasi entrika, casusluk, komplo, suç faaliyeti ve psikolojik manipülasyon, literatürde yaygın olarak görülen konulardır (ve bazen yukarıdakilerin hepsini içerirler).

Kabul edelim: gerilim filmleri şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerdir. Burada, her türün en büyük özelliklerinin tümü bir araya toplanmıştır. İğrenç olmadan terör. Burada daha fazla aksiyon var, ama aynı zamanda bir anlatı da var. İyi bir ölçü için atılan bir drama sıçraması ve bir mizah çizgisi ile. Bulgular tek bir filmde yer aldığından, çok dikkat etmeniz gerekecek.

Safdie Brothers'ın Uncut Gems veya Good Time filmlerini yarım dinlemeden izlemenize meydan okuyoruz. Bunu başaramayacaksın! Yorgos Lanthimos'un Gizli Geyiği Öldürme'yi gizlice doomscroll molası sırasında yakalamaya çalışın. En iyi çabalarınıza rağmen başarısız olacaksınız. Telefonunuzu bir kenara bırakıp, dikkatiniz dağılmadan aşağıda listelenen olağanüstü gerilim filmlerinden birini izleyebileceğiniz sessiz bir yere gitmeniz harika.

Netflix'in geniş kataloğuna rağmen bu akşam bir gerilim filmi havasındasınız. Netflix'te seçebileceğiniz pek çok türle en popüler programların bir listesini derledik. Heyecana bir ara verin ve şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden oluşan listemize göz atın.

En iyi gizem filmlerinden bazıları, doğal merakımız üzerinde oynayanlardır. Bir suç gerilim filmi tahminlere meydan okuduğunda, bir sonraki adımda ne olacağını bilmemek can sıkıcı ama biz bunu heyecan verici buluyoruz. Gizem filmi sizi son dakikaya kadar merakta bırakırsa daha da iyi.

İster klasik bir polisiye, ister sürükleyici bir psikolojik gerilim filmi olsun, en iyi gizemler asla eğlendirmeyi başaramaz. İyiyi kötüden ayırt etmeye çalışmak, kimin yalan söylediğini ve kimin doğruyu söylediğini ayırt etmek ve bir suç dramasını çözmek, hepsi zor ve heyecan verici zihinsel zorluklardır.

Bu yüzden bu gece izlenecek en iyi gizem filmlerinin bir listesini derledik. Alfred Hitchcock'un başyapıtlarından M. Night Shyamalan'ın çığlık atan gerilim filmlerine kadar bu seçenekler sonsuzdur. Neşeli bir komedi arıyorsanız, Muhabbet Kuşları harika bir seçim. Get Out ve Seven, hem korku hem de suç gerilimi hayranlarına hitap edecek. Hızlı tempolu bir drama arıyorsanız, Arrival harika bir seçim. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda gizem filmi var. En iyi gerilim filmleri izle türkçe dublaj altyazılı.

"Gerilim" terimi, günümüz filminde tanımlanması en zor olanlardan biridir. Gerilim ve kara film arasında bir fark var mı? Gerilim filmlerini aksiyon ve korku filmlerinden ayıran nedir? Film türü açısından gerilim ve gerilim filmi arasındaki fark nedir?

Aynı şeyi gerilim romanları için de iddia etmek mümkün müdür? 1964'te ABD Yüksek Mahkemesi Yargıcı Potter Stewart ünlü bir şekilde "Pornografi suç değildir" dedi. Bazı iyi bilinen temaların ve motiflerin (gerçeğin keyfi doğası ve insan kötülüğünün kalıcılığı gibi) dahil edilmesine rağmen, bir gerilim, parçalarının toplamından daha fazlasıdır (gölgeler, suç, paranoya, kabuslar, komplo, şüphe) .

Gerilim türlerini tanımlamaktansa baştan başlamak daha iyi bir başlangıç olabilir. Aşağıdakilerden hangisi türü anlamamızı etkileyen olağanüstü gerilim romanlarına örnektir? İyi bir gerilim kahramanı gibi, tüm zamanların en iyi gerilim filmlerini araştırmaya başladık. Bana göre bir bakalım.

Hayır, peşinde olduğum şeyin bu olduğuna inanmıyorum. Eğlence alımınızın sınırlarını test etmek için bundan daha iyi bir an yok (Twitter'da herhangi birine sorun). Diğerlerinin üzerinde bir kesim olan yürek burkan gerilim filmlerini izlemek, heyecan kavramı arayanların heyecan arayışının bir parçasıdır. Bu, en iyi korku filmlerinin bir sıralaması değil; daha ziyade, en popülerlerin bir sıralamasıdır. Psikolojik gerilim filmlerinden kıyamet sonrası cehennem manzaralarına kadar, bu listedeki filmlerin her biri sizi koltuğunuzun kenarında tutacak. Hepsini bir oturuşta bitirmeye çalışmamanız gerektiğini unutmayın.

Evdeyken kanepeye sarılıp televizyon izlemekten daha iyi bir şey yoktur. Şimdi bir gerilim filmi izliyorum. En iyi gerilim filmleri kalp atış hızınızı yükseltecek, göz bebeklerinizi genişletecek ve sizi kahramanlar gibi tehlikeye atmadan terletecek. Arkanıza yaslanıp profesyonellerin kendi işlerini halletmelerini izleyebilmeniz İşte zor bir günün veya haftanın ardından Netflix'in olağanüstü gerilim filmlerini bu kadar çekici yapan şey. Bu Netflix gerilim filmlerine bayılacaksınız, o yüzden arkanıza yaslanın ve keyfini çıkarın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri