Zeytinyağının Saça Faydaları Nelerdir?

Zeytinyağı sadece yemeklerin değil saçınızın da vazgeçilmezi olabilir! Bazı saç tiplerine uygun uygulandığında iyileştirici özelliği olan zeytin yağı, kırılmayı azaltır, saçı açar ve kıvrılmayı aza indirger.

Özellikle kuru ve kalın telli saçlar için zeytinyağı önerilir çünkü kuru ve ince telli saça kıyasla faydası daha çok olacaktır. Zeytinyağın nemi hapsedici etkisi kuru kafa derisi için ideal bir çözüm olabilir. Öte yandan yağlı ve/veya sağlıklı saçlarda ağırlık yapıp ekstra yağlanmaya sebep olabilir.

Zeytinyağın saça faydaları şu şekildedir:

Kafa derisini yatıştırır; varsa kaşıntıyı azaltır, kepeği azaltır, tıkalı saç köklerini açar.

Nemi saça hapsederek daha uzun süre nemli kalmasını sağlar.

Saçta kırılmayı azaltır.

Zeytinyağı, nem veren bir ürün değildir. Nem ancak su bazlı saç ürünlerinden alınabilir. Zeytinyağı ise alınan nemi muhafaza etmeye yardımcı olur. Bu yüzden uyguladıktan sonra bekleme süresi 15 dakika gibi uzun bir süredir. Böylece saç daha sağlıklı ve canlı görünür. Yaygın olarak bilinenin aksine zeytinyağının saç uzamasını hızlandırması ve saç yoğunluğunun artmasındaki rolü bilimsel olarak kanıtlanmamıştır.

İlk defa uygulayacak olanlar varsa şu adımları takip edebilir:

Az miktarda zeytinyağını elinizle saçın ya da kafa derisinin kuru kısımlarına uygulayın.

Kafanıza bir duş bonesi takın ve 15 dakika bekleyin.

Saçınızı ılık suyla durulayın.

Saçınızı şampuanla yıkayarak zeytinyağını tamamen temizleyin. Zeytinyağı saçta kalırsa ikinci kez saçı şampuanlayıp durulayabilirsiniz.

"Önce sen’le yazılıyor; senin, sevdiklerinin ve geleceğin öyküsü!” diyerek başladığı yolculuğunda, efsanelere konu olan yerlerden, ağaçların gizemli şarkılarına kadar ilgi çekici konulara değinen, bazen folik asitin faydaları gibi sağlıklı yaşam ipuçları veren bazen hayatımız da iz bırakanların iç dünyasını keşfeden Çünkü Başka Sen Yok Blogu’nu takip etmek için linki tıklayabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri