Halis Özkahya konuştu; Bu işin yapılacağı kalmadı

Gaziantep Futbol Kulübü ile Kasımpaşa arasında oynanan maça damga vuran olay sonrasında istifa kararı alan FİFA Kokartlı hakem Halis Özkahya, "Futbol, spor ortamı çok çirkinleşti. Her maç hakaret ve küfürler işitmekten sıkıldım. Bu kaos ortamında daha fazla durmak istemiyorum. Bırakma kararı aldım. Kararımdan kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum” dedi.

Haftaya damgasını vuran Gaziantep Futbol Kulüüb-Kasımpaşa maçında Halis Özkahya, karşılaşmayı erken bitirip futbolcuları soyunma odasından geri çağırarak kalan süreyi oynattığı maçta yaşananları anlattı. Özkahya, eski hakem Deniz Ateş Bitnel’e yaptığı açıklamada hakemliği bırakma kararı aldığını ifade ederken, mevcut ortamda hakemlik yapmanın imkansız olduğunu ve sistemin değişmesi gerektiğini belirtti.

Özkahya’nın açıklamaları şu şekildi;
4 HAKEM YANLIŞLIKLA 9 DAKİKA GÖSTERDİ DİYEBİLİRDİM
Maçı devam ettirmem için kimse beni zorlamadı. Erken bitirdiğimi içeri girdikten sonra farkettim. 5 dakika uzatma verdim. 4. hakem yanlışlıkla 9 dakika gösterdi diyebilirdim ama bu benim karakterime uymazdı. Sonrasında iki takımdan da rica ettim. Maçın dalgınlık sonucu erken bittiğini, daha sonra itiraz olursa maçın tekrar edilebileceğini yada oynanmayan dakikaların oynanabileceğini ilettim. Maçın tekrarı olabilirdi. Ondan dolayı da iki takımı da davet ettim. Onlarda sağolsunlar yardımcı oldular, tekrar sahaya çıktılar. Maç bittikten sonra da ‘olur bunlar insana mahsus hatalar” dediler.

HERŞEY VE HERKES DEĞİŞMESİNE RAĞMEN DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Kararımdan kesinlikle dönmeyi düşünmüyorum. MHK Başkanı ilede görüştüm. Kendisi ‘eminmisin’ diye sordu. Kararımdan emin olduğumu söyledim. Şu an için yorumculuk veya bir camiada herhangi bir görev düşünmüyorum. Bir kaç ay kafamı dinledikten sonra belki de tekrardan beden eğitimi öğretmenliğine dönmek için dilekçe verebilirim.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri