Gaziantep Esnafı Siftah Bile Yapamıyor! Ekonominin gidişatı Gaziantep esnafını olumsuz yönde etkiliyor

Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ömer Küsbeoğlu, dolar, altın, akaryakıt, elektrik ve e doğalgaz fiyatlarındaki yükselişin esnafı olumsuz yönde etkilediğini belirtti.

Türkiye’de Covid-19 salgını ile birlikte öne çıkan bir başka gündem maddesi de ekonominin gidişatı olurken yükselen kurun düşmesi ve zamların durdurulması için neler yapılabileceği tartışılıyor.

Esnaf ve halkta TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi sebebiyle ekonomik durumun daha da kötüleşeceği endişesi hakimin olduğu görülüyor.

Covid-19 salgını sürecinden olumsuz etkilenen, kapanma ve yasaklardan sonra iş yapmaya başlayan esnafı bu defa döviz kuru başta olmak üzere akaryakıt, elektrik ve e doğalgaz fiyatlarındaki yükseliş vurdu.

Özellikle de döviz kurunun yükselmesi esnafı oldukça olumsuz yönde etkilerken, satılan malzemenin yerine ürün koyamayan esnaf elindeki sermayeyi de eritiyor.

Her geçen gün derinleşen ekonomik kriz, yapılan zamlar esnafın belini bükerken, esnaf artık zamlara yetişememekten yakınıyor.

Esnaf açısından yaşanan ekonomik krizin giderek derinleşmesi, TL’nin dövizler karşısında yaşadığı hızlı erime nedeniyle art arda gelen zamlar esnafı daha da zor duruma koyuyor.

Salgın sürecinden sonra yeni yeni toparlanmaya başlayan esnaf, zamların en fazla kendilerini olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor.

Gün boyu siftah yapamadan iş yerlerini kapatıp akşam eve gitmek zorunda kalan esnaf, zamlara artık müdahale edilmesini istiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri