Sanayicinin doğalgaz ve elektirik isyanı

Türkiye’de ortalama yılda 10 milyar dolara yakın ihracat yapan ve 250 bin kişinin çalıştığı, 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilik yapan işadamları, Doğalgaz ve elektiriğe gelen zamların kendileri açısından büyük bir darbe olduğunu ve ihracatta da zorlanacaklarını vurguladılar

Türkiye’de ortalama yılda 10 milyar dolara yakın ihracat yapan ve 250 bin kişinin çalıştığı, 1500 fabrikanın bulunduğu Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde sanayicilik yapan işadamları, Doğalgaz ve elektiriğe gelen zamların kendileri açısından büyük bir darbe olduğunu ve ihracatta da zorlanacaklarını vurguladılar. Gaziantepli sanayiciler, 10 milyar dolar ihracata koşan Gaziantep’in bu zamlarla zorlandığı öğrenildi. Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, gelen son zamları değerlendirdi.

DOĞALGAZA % 48 ZAM

Gaziantep’teki organize sanayi bölgesinde bulunan tüm fabrikaların üretimde doğalgaz kullandıkları ve daha önce metreküpü 2.36 TL olan 3.5 TL’ye yükseldiği öğrenildi.

ELEKTİRİK UÇTU GİTTİ

Gaziantep Organize Sanayi bölgesindeki fabrikalar doğalgazın % 48 zamlanmasından sonra elektiriğe de % 38 zam geldiğini klovatın 2.72’den 4 TL’ye çıktığı kaydedildi.

ADNAN ÜNVERDİ KONUŞTU

Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, doğalgaz zammını değerlendirerek, "Sanayicilerimiz artan maliyetler karşısında büyük güçlükler yaşıyor. Eylül ve ekim aylarındaki doğalgaza yapılan yüzde 15'lik zamların üzerine yüzde 48'lik kasım zammı üretim ve rekabetimize olumsuz yansıyacak. Üreticilerimiz desteklenerek, maliyetleri düşürmek durumundayız" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri