Gaziantep'te zamlar müteahhitleri de zor durumda bıraktı...Yorumlarınız

"İnşaat sektörünün çatı kuruluşu İMKON’un 9 Eylül itibariyle aldığı 15 gün iş durdurma çağrısını değerlendiren Gaziantep İnşaat Müteahhitleri(GAİMDER) Derneği Başkanı Bora Kanevetci, inşaat sektörünün, yüksek maliyet artışları karşısında iş yapamaz hale geldiğini ve gelinen noktada, İMKON tarafından 15 gün süreyle iş bırakma kararının alındığını açıkladı."


Bora Kanevetci, inşaatın, Türkiye’nen stratejik sektörleri arasında başı çektiğine dikkat çekerek, sektör olarak ekonomiye ve istihdama katkı sağlamanın her zaman öncelikleri arasında yer aldığını hatırlattı. Gelinen noktada, malzeme fiyatlarındaki artışların konut fiyatlarına yansımasıyla birlikte, hem vatandaşın hem de müteahhitlerin zor durumda kaldığına dikkat çeken Kanevetci “Bu olumsuz tablodan dolayı vatandaşımızın konut sahibi olma imkanının azalacağı gibi, müteahhitler de başlamayı planladıkları yeni şantiyelere ya başlayamayacak ya da ertelemek zorunda kalacaktır. Bu durum, alt sektörleri de hesaba kattığımızda on binlerce insanın geçimini sağladığı inşaat sektörünün istihdam hacminin azalmasına yol açacaktır” dedi.

“Kararlarımızı üyelerimizle istişare ederek alıyoruz”

Kanevetci, İMKON’un geçtiğimiz hafta yaptığı çağrının ardından, Gaziantep özelinde, üyelerle istişare toplantısında bir araya geldiklerini de hatırlatarak “Tüm kurullarımız ve üyelerimizin katılımıyla düzenlediğimiz toplantıda, İMKON’un aldığı karar doğrultusunda hareket etme fikri ortaya çıktı. Buradan da anlaşılacağı üzere, GAİMDER tek başına karar verilen değil, istişare ve uzlaşı ile hareket edilen çok önemli bir sivil toplum örgütüdür. Bunun herkes tarafından böyle bilinmesinde ve yeniden hatırlatmakta yarar görüyorum” dedi.

Kamu müteahhitleri de zor durumda

İhraç edilen malzemelerin iç piyasayı etkilemesi ve tedarikçilerin korunması için adımlar atılması gerektiğini ifade eden Başkan Kanevetci “ Pandemi döneminde  ihracat oranımızın artması tabii ki  ülkemiz adına çok çok önemlidir. Ancak özellikle ihracata dayalı inşaat kalemlerinde üretimin artırılarak iç piyasanın da rahatlatılması sektör olarak en önemli beklentimizdir. Burada sadece yap-sat yapan müteahhitlerimiz değil, kamu müteahhitlerimiz de ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla kamu işi yapan meslektaşlarımızın bekledikleri fiyat farkı kararnamesinin gözden geçirilerek yeniden düzenlenmesi de beklediğimiz diğer desteklerden birisidir” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri