Gaziantep'te Kosgeb’in zaman aşımı darbesi

10 yıl yargılandılar, berat ettiler, bu kezde ödemeye zaman aşımı cevabı aldılar

Gaziantep’te 2011 yılında FETÖ ekibi tarafından Kosgeb’te proje yaparak kredi başvurusunda bulunan ve yaklaşık 400 firmanın tamamının hem yargılandıkları ağır ceza mahkemelerinde hemde yargıtay tarafından berat kararları onaylanarak, suçsuz oldukları ortaya çıktığı belirtildi. Kosgeb’te alacaklarını isteyen proje sahipleri ve şirketler, Kosgeb Gaziantep il müdürlüğüne alacakları için dilekçeyle başvuruda bulundukları bildirildi. Dilekçeye Kosgeb Gaziantep İl Müdürü Muhammed Paksoy, şok bir cevaplama vererek, “Kosgeb, hukuki açıdan berat eden Kosgeb mağdurlarına herhangi bir ödeme yapamayacaktır. Çünkü, hukuki bir alacakları görünmüyor. Üstelik, zaman aşımına uğradığı için ödeme yapamayacağız” diye cevap verdiği öğrenildi.
10 YIL BOŞU BOŞUNA YARGILANDILAR
Gaziantep’te yaklaşık 400 firma Kosgeb’ten haksız proje yaparak para talebinde bulundukları için 10 yıl boyunca Gaziantep’teki tüm ağır ceza mahkemelerinde nitelikli dolandırıcılık, evrakta sahtekarlık ve kamu malına zarar vermekten yargılandıkları ve yargılama sonucunda yargıtayın onayıyla tüm suçlardan berat ederek onayları yapıldığı kaydedildi.
KOSGEB MAĞDURLARI DİLEKÇEYLE KOSGEB’E BAŞVURUDA BULUNDULAR
Gaziantep’te 400 şirketin yargıtay onayıyla berat eden sahipleri ve ortamları, Kosgeb Gaziantep il müdürlüğüne berat ettiklerini ve proje karşılığında ödemelerinin yapılmasını isteyen bir dilekçe verdiler.
DİLEKÇEYE ZAMAN AŞIMI CEVABI
Gaziantep Kosgeb İl Müdürü Muhammed Paksoy, kendisine talepte bulunan ve alacaklarını isteyenlere cevaben, ödeme yapamayacaklarını ve dava dosyalarının zaman aşımına uğradığı için herhangi bir destekle bulunamayacaklarını ilettiği vurgulandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri