Servis ihalesini Büyükşehir şeffaf yaptı, katılımcılar şeffaflığı bozdu

İhalede kim, kiminle anlaştı?

Gaziantep Büyükşehir Belediyes tarafından ihaleye çıkarılan 288 S plaka ihalesinin dün 144’ü yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ihalenin başkanlığını yaparken, 54 firma ihaleye girmeden önce kendi aralarında bir toplantı yaparak fiyatları artırmamak için “Gizli anlaşma yaptıkları” öne sürüldü. Büyükşehir Belediyesi, bu ihaleden toplam 60 milyon TL gelir beklerken servisçiler kendi aralarında bir anlaşma yapmaları sonucu fiyatların çok düşük gitmesinden dolayı gelirin ancak 45 milyon TL gibi bir rakama ulaşacağı öğrenildi.

İHALEYE 54 FİRMA KATILDI

Dün yapılan ihaleye katılımcı sayısı yüksek olmasına rağmen 54 firma katıldı. Kişilerin ihaleye girmek istedikleri ve dosya aldıkları ve neden girmediklerine anlam verilemediği öne sürüldü.

ON ON ARTIRDILAR

İhaleye katılan 54 firma adeta anlaşma yaptıklarını, yaptıkları artırımda 10 TL, 10 TL artırmasından dolayı ortaya çıktığı ve bunun da anlaşmalı olduğu sinyali verildiği belirtildi.

30 YILLIĞINA KİRAYA VERİLDİ

Gaziantep’te 120 bin TL muhammen bedelle çıkan bir servis plakası anlaşmalı ihale yapıldığı için 144 servisin 121 TL ile 126 bin TL arasında satıldığı ve 30 yıllığına da kiraya verilmiş olduğu ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri