2021 Yılında En Çok Oynanan Online Oyunlar Belli Oldu

2021 yılının ilk birkaç ayında PC platformunda en çok oynanan çok oyunculu çevrimiçi rol yapma oyunları listesi açıklandı. 2021'in en popüler oyunlarından biri olan 85 oyun şirketinin Türkiye yetkili distribütörü Oyunfor'un açıkladığı verilere göre ilk sırayı "Black Desert" aldı.

Oyunfor, 2021'in ilk birkaç ayında PC platformunda en çok oynanan 10 MMORPG (Devasa Çok Oyunculu Çevrimiçi Rol Yapma Oyunları) oyununun listesini açıkladı. Açıklanan listeye göre "Black Desert", 2021'in ilk iki ayında en çok oynanan MMORPG oyunu oldu.

2021 Yılında En Çok Oynanan Oyunlar Nelerdir?

Albion Online

Black Desert Online

Blade and Soul

Cabal Online

Knight Online

Pubg Mobile

Metin2

Silkroad Online

The Elder Scrolls Online

World of Warcraft: Shadowlands

CS Go

Fortnite

En Çok Oynanan Oyunlar

Diğer yandan 2004 yılında Blizzard Entertainment tarafından piyasaya sürülen ve uzun yıllardır en popüler oyunlardan biri haline gelen World of Warcraft (WoW) yer alıyor. Ekim 2020'de yayınlanan Shadowlands eklentisi ile milyonlarca hayranın dikkatini çeken WoW, 2021'de yükselişini sürdürecek gibi görünüyor. Ülkemizde uzun yıllardır popülerliğini koruyan ve 2021 yılının ilk birkaç ayında en çok oynanan üçüncü MMORPG oyunu olan Metin2'nin yeni sunucuların devreye girmesiyle aktif oyuncu sayısını artırmaya devam ettiği bildiriliyor. Yakın zamanda ülkemize geldi.

Haziran 2002'de Knight Empire adına MMORPG "Knight Online" sunucunun deneme sürümünde ilk kez açılmıştır.2004 yılında isminin değişmesinden bu yana ülkemde popülaritesini korumuş ve en iyi oyun haline gelmiştir. Oyun bilgileri Turkmmo sitesi tarafından yapılan araştırmalar aracılığı ile verilmiştir.

Albion Online

Sandbox Interactive tarafından geliştirilen ve Temmuz 2017'de piyasaya sürülen Albion Online, ilk çıktığı zamanlarda kısa sürede geniş bir kullanıcı kitlesi edindi ve ardından beklenen gelişmeyi gösteremediği için oyuncu kaybetmeye başladı. Oyun, Nisan 2019'da Steam'de piyasaya sürüldü ve kaybedilen oyuncuları tekrar çekmek ve saf bir mikro işlem (oyun içi alışveriş) sistemini benimsemek için Nisan 2019'da kalıcı olarak ücretsiz olacak. Albion Online'ın ilk 10'a girmesi, bu stratejinin olumlu sonuçlar elde ettiğini gösteriyor.

Diğer Oyunlar

En çok oynanan ücretsiz çevrimiçi oyunların ikinci ve üçüncü sıralarına baktığımızda sırasıyla PUBG Mobile ve Call of Duty Mobile gördük. Dördüncü sırada Riot Games tarafından imzalanan Valorant, ardından üçüncü sezona yeni başlayan "Call of Duty Theatre" geliyor. Yıllar içinde MOBA türlerinin en popüler örneklerinden biri olan League of Legends de yer alıyor.

Öte yandan Battle Royale, MOBA ve FPS gibi popüler türlerin aksine listeye başarıyla giren tek oyun, hayatta kalma mobil oyunu LifeAfter. Bu üretim 2018 yılında Çin'de NetEase tarafından Çin'de piyasaya sürüldü. Kısa bir başarı döneminden sonra, 2019 yılında İngilizce olarak küresel pazara sunulmuştur.

Daha ayrıntılı bilgi almak için Türkiye’nin en iyi oyun haber platformu olan https://www.turkmmo.com/ sitesinden bilgi almayı unutmayın.

Metin2 Pvp Serverlar Hala Popülerliğini Koruyor.

Yılların eskitemediği metin2 oyununda hala yoğun olarak oyun severler tarafından oynanmaya devam etmektedir. Ülkemizde çok sayıda metin2 oyun müdavimi bu popülerliği bitirmeyecek gibi durmaktadır. Sizde efsaneleşmiş ve klasikleşmiş metin2 oyununu Turkmmo da bulunan oyun sever kitlesi ile buluşarak oynayabilirsiniz. Güncel metin2 pvp serverlar listesine erişmek için Turkmmo sayfasını ziyaret edin.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri