Gaziantep'te 4. kattan şüpheli bir şekilde düşerek yaşamını yitiren Duygu Delen'in ölümüyle ilgili açılan davanın üçüncü duruşması 28 Nisan Çarşamba günü görülecek.
Gaziantep 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma öncesi 19 Mart 2021 tarihinde yapılan keşifle ilgili bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı. Mehmet Kaplan’ın tutuklu olarak yargılandığı olayla ilgili raporda, Duygu Delen’in Mehmet Kaplan tarafından balkondan atıldığına dair herhangi bir somut delil, bilgi, belge yada tanık beyanının bulunmadığı belirtiliyor.
Adli Tıp Uzmanı, Fizik Mühendisi, Olay Yeri Bilirkişisi ve Bilişim Uzmanı tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna göre, Duygu Delen’in balkondan düşerken bilinci açıktı. Raporda, “Kamera kayıtlarının saniyenin 1/12 olacak şekilde yavaşlatıldıktan sonra incelenmesinde, yere yaklaşma anında, Duygu Delen’in sağ elinin parmaklarının açık, sağ el ve kolunun omuza paralel halde olduğu, sol kolunun ise dirsekten bükülmüş, el parmaklarının ise açık halde olduğu tespit edilmiştir. Yer ile temas anından hemen önce sağ kolun dirsekten çok az bükülmüş vaziyette olduğu, sol elin ise avuç içi yere çarpacak şekilde konumlandığı tespit edilmiştir. Bu görüntüler ışığında şahsın bilincinin tam kapalı olmadığı kanaatine varılmıştır” denildi.
Bilirkişi raporunda, Duygu Delen’in sağ omuz, sağ dirsek ve sol bacağında meydana gelen ray tipi görünümlü ekimoz şeklinde tarif edilen lezyonların kemik şekli ile uyumu dikkate alındığında ray tipi ekimozların yüksekten düşme neticesinde meydana geldiği belirtiliyor.
Duygu Delen’in hayatını kaybettiği olayla ile ilgili İhlas Haber Ajansı’nın sorularını yanıtlayan Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut, bilirkişi raporunda düşme sırasında Duygu Delen’in bilincinin açık olduğunun tespit edilmesinin olayın açıklığa kavuşması için çok önemli olduğunu belirtti. Akbulut, “Gerek İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Nadir Arıcan ve Erciyes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Çağlar Özdemir tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda gerekse de mahkemece tayin edilen bilirkişi heyeti tarafından hazırlanan raporda Duygu Delen’in düşerken bilincinin açık olduğu netlik kazanmıştır” dedi.
Mehmet Kaplan’ın Akbulut
Av. Akbulut, şöyle devam etti: “Yine bahse konu her iki raporda da Duygu Delen’in vücudunun sağ omuz ve dirsek ile sol bacağında oluşan ray tipi ekimozların düşmeye bağlı olarak oluştuğu konusunda görüş birliğine varılmaktadır. Olayın meydana geldiği dairenin içerisinde Duygu Delen’e ait kan izine rastlanılmaması, Duygu Delen’in düşerken bilincinin açık olması, vücudundaki lezyonların düşmeye bağlı oluştuğunun tespit edilmesi müvekkilimin ifadelerini ve olayın açık bir şekilde intihar olduğunu doğrulamaktadır.
Kaplan Ses Geldi!
Müvekkilim Mehmet Kaplan, Duygu Delen’in düşme sesini duyduktan sonra normal şartlarda yaklaşık 120 saniyede gidilecek mesafeye 69 saniyede ulaşarak Duygu Delen’e ilk müdahaleyi yapmış, kalp masajı uygulamış, ayıltmaya çalışmış, ambulans gecikince de bina güvenlik görevlisine kendi aracıyla hastaneye götürmeyi teklif etmiştir. Olayın meydana geldiği andan polisle birlikte gidene kadar olay yerinden ayrılmadan Duygu Delen’in başında 14 dakika boyunca üzgün ve çaresizce beklediği, delilleri karartma gibi bir davranış içine girmediği kamera görüntülerinden de anlaşılmaktadır. Müvekkilim Mehmet Kaplan’ın olay sonrası doğal davranışlarını izleyen ve Duygu Delen’i hayata döndürmek için nasıl çabaladığını gören herkes müvekkilimin suçsuz olduğuna kanaat getirecektir. Müvekkilim 8 aydır haksız bir şekilde tutukludur. 8 Aylık yargılama süresince alınan tüm raporlar müvekkilimin ilk günden beri verdiği ifadelerini doğrulamaktadır. Onun suçlu olduğunu gösteren tek bir delil bulunamamıştır. Bu bilgiler ışığında ilk günkü gibi müvekkilimin suçsuz olduğuna ve adaletin tecelli edeceğine inancımız tamdır.”