Dünya Şampiyonluğu'nu inanarak kazandık!

Dünya Şampiyonluğu'nu inanarak kazandık!

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, OLAY SPOR'u ziyaret ederek önemli açıklamalarda bulundu'¦

VakıfBank, FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Minas takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu. Osman Demren'in Kulüp Başkanlığını yaptığı Vakıfbank, yıllardır gerek yurt içinde gerekse yurt dışında kimseye kupaları kaptırmazken son olarak FIVB Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası finalinde Brezilya'nın Minas takımını 3-0 yenerek şampiyon oldu.

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, OLAY Medya Grubunu ziyaret ederek başarının sırrını açıkladı. Demren, Çin'de elde edilen şampiyonluğun öyküsünü anlatırken, "Biz inandık ve kazandık. Güçlü bir takıma sahibiz. 4 oyuncumuz alt yapıdan çıktı. Biz aynı zamanda Voleybol alt yapısına büyük önem veriyoruz" diye konuştu.

Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde son şampiyon VakıfBank ile Minas karşılaştı. Brezilya'nın Minas takımını 3-0 yenen Vakıfbank dünya şampiyonluğunu bir kez daha kazanırken Kulüp Başkanı Osman Demren ise elde edilen başarının sırrını Spor Müdürümüz Mustafa Teke'ye açıkladı.

ÖNEMLİ BİR ŞAMPİYONLUK

Çin'in Shaoxing kentinde düzenlenen turnuvanın finalinde son şampiyon VakıfBank ile Minas karşı karşı gelirken bu maçı kazanarak şampiyonluğunu ilan eden taraf Vakıfbank oldu. Göreve geldiği günden buyana Vakıfbank Spor Kulübü ile önemli başarıların altına imza atan Kulüp Başkanı Osman Demren, "Çin'de önemli bir şampiyonluk kazandık. Bu bizim üçüncü şampiyonluğumuz. Bunu devam ettirmek ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz" dedi.

GÜÇLÜ BİR TAKIMA SAHİBİZ

Osman Demren, Vakıfbank Bayan Voleybol takımının üst üste aldığı şampiyonluğun hikayesini anlatarak, "Bu şampiyonluk aslında şunuda gösterdi. Türk kadınının görev verildiğini neleri başarabileceğini gösterdi. Tüm sporcularımızı ve teknik heyetimizi bir kez daha kutluyorum. Biz tecrübeli ve başarılı bir kadroya sahibiz. Güçlü bir kadroyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye'de Bayan voleybolunda Vakıfbank'ın yeri bir başka" diye konuştu.

ALT YAPIYA BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Vakıfbank Spor Kulübü Başkanı Osman Demren, voleybolda alt yapıya büyük önem verdiklerini anımsatarak, "Türkiye'nin bir çok ilinde alt yapıya önem veriyoruz. Genç yeteneklerimizi çıkarmak için çalışıyoruz. Şu anda bizim takımımızda 4 voleybolcumuz alt yapıdan çıkma. Bunların sayısını çıkarmak istiyoruz. Önemli projeler yapıyoruz ve alt yapıya büyük önem gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN ZİRVESİNDE

Yarı finalde Brezilya temsilcisi Praia'yı 3-1 mağlup eden VakıfBank, finalde ise aynı ülkeden Minas'a 3-0 üstünlük kurarak üst üste ikinci kez bu başarıyı elde etti. VakıfBank, üst üste ikinci, toplamda da üçüncü kez dünyanın en büyüğü oldu. Son altı Dünya Şampiyonası'nda üç kez (2013, 2017, 2018) şampiyon olan sarı-siyahlılar, bu kupayı en çok kazanan Türk takımı unvanını aldı.

VakıfBank, son 2 dünya ve Avrupa şampiyonu olarak uluslararası alanda voleybola damgasını vurdu.

VakıfBank, ayrıca geçen sezon Vestel Venus Sultanlar Ligi ve Kupa Voley (Türkiye Kupası) şampiyonluğunu da elde etmişti.

TÜRK TAKIMLARI ÜST ÜSTE DÖRDÜNCÜ KEZ KAZANDI

Türk takımları, FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda üst üste dördüncü kez kupanın sahibi oldu.

Bu organizasyonda 2015 ve 2016'da Eczacıbaşı VitrA şampiyonluğa ulaşırken, VakıfBank da son iki yılın kupasını müzesine götürdü.

Bu arada Türk ekipleri, organizasyonda 6. kez şampiyonluk elde etti. VakıfBank 3, Eczacıbaşı VitrA 2 ve Fenerbahçe 1 kez kupayı kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri