Sumudica, Türk vatandaşı mı olacak?

Her fırsatta kendisini Türk gibi hissettiğini dile getiren Gaziantep Futbol Kulübü Teknik Direktörü Marius Sumudica, Türk vatandaşı olmak için girişimlerde bulunduğunu kulüp başkanı Mehmet Büyükekşi açıkladı.

GAZİANTEP FK YENİLENİYOR
Gaziantep FK'da yepyeni bir yapılanmanın adımları atılıyor. 1988 tarihinde kurulan kulüp, henüz yeni olsa da Gaziantep'teki futbol kültürünün de etkileriyle yeni bir taraftar profili, tribün kültürü ve hikaye başlatmayı amaçlıyor. İsmini de yenileyen Gaziantep Futbol Kulübü'nde en ses getirecek gelişme ise teknik direktör Marius Sumudica'nın Türk vatandaşlığına geçecek olması.

BÜYÜK DEĞİŞİM GELİYOR
Gaziantep Futbol Kulübü'nde büyük değişiklikler kapıda. Kulüp, şehrin valisi Davut Gül'ün de destekleriyle önemli girişimler yapmaya hazırlanıyor.
Slogan olarak "Gaziantep Tek Yürek, Kırmızı-Siyaha Tam Destek"i belirleyen Gaziantep FK'da bu seneki hedef, ligi ilk 10'da bitirmek.

ÖZEL BİR GECE DÜZENLENECEK
Gaziantep FK, kulüpteki bu değişim için kampanya kapsamında Mustafa Keser ve Muazzez Ersoy'un da katılacağı özel bir gece düzenleyecek.
Kampanyanın diğer maddeleri ise şöyle:
1-Kulübe destek için tüm GSM operatörlerinden mesaj atılabilecek. Tüm gönül verenler, "Destek" yazıp 8827’ye mesaj göndererek 10 TL karşılığında kulüplerine destek olacak.
2-100 liraya taraftar formaları satılacak. Bunlar özellikle işadamlarına toplu şekilde verilecek ve "Formasız çocuk kalmasın" düsturuyla öğrencilere verilecek.
3-Her hafta 12-18 yaş arasında 500 farklı genç stada götürülüyor. Bunların passoligleri kulüp tarafından çıkarılıyor ve her birine forma veriliyor. Böylece her gencin Gaziantep FK ile tanışması sağlanıyor.
4-200 kişilik kadın taraftar grubu da her maçta misafir edilecek.
5-18 Aralık’ta Gaziantep’te, 21 Aralık’ta da İstanbul’da gece düzenlenecek.
6-Gaziantep’teki gecede Muazzez Ersoy ve Mustafa Keser sahne alacak.
Ünlü isimlerin katılacağı birçok kampanya tanıtım filmleri hazırlanacak. Şu an
TRT’de oynayan Benim Adım Melek dizisindeki oyuncular Gaziantep’e
gönüllü olarak destek veriyor. Oradaki gençler dizide Gaziantep Futbol
Kulübü’ne transfer olacak. Dizinin yıldızları Nehir Erdoğan ve Kutsi de
Gaziantep Futbol Kulübü forması giyecek.

SUMUDİCA TÜRK OLACAK
Gaziantep FK Başkanı Mehmet Büyükekşi, soruları yanıtladı. Daha önce Sumudica, Gaizantep Valisi Davut Gül'ün de yer aldığı bir toplantıda valiye Türk vatandaşı olmak istediğini söylemişti.
Büyükekşi, Sumudica'nın bu sözleriyle ilgili de konuştu ve Türk vatandaşlığıyla ilgili soruya "Evet, Sumudica Türk vatandaşı olacak" dedi.
Sumudica'nın 'Marius' olan adını ne olarak değiştireceği şimdiden merak konusu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri