BAKAN GÜL-AK PARTİ VE CHP’DE 3 BİLİNMEYENLİ DENKLEM

BAKAN GÜL-AK PARTİ VE CHP’DE 3 BİLİNMEYENLİ DENKLEM

HABERİN VİDEOSU

Son günlerde tüm partilerde il başkanlığı seçimlerinin yapılmasının gündeme gelmesi nedeniyle hem AK Parti, hem de CHP’de kimin il başkanı olacağı veya mevcut il başkanlarının devam edip etmeyeceği konusunda dedikodular bir türlü bitmiyor. Bitmediği için de AK Parti ve CHP’de teşkilatlardaki son yapı nedir? Bu konuları irdeliyeceğim.

AK PARTİ’DE BİLİNMEYEN ÜÇ DENKLEM

AK Parti’de mevcut il başkanı Eyüp Özkeçeci, 2014 yılında Ahmet Uzer’in Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olmasından sonra AK Parti Gaziantep il başkanlığına getirildi. O günden bu yana da başkanlığı sürüyor. Yani tek kelime sayın Özkeçeci, 5 yıldır AK Parti’nin başındadır. Genellikle AK Parti il başkanlarının ortalamaları da bu süreleri kapsıyor. Bizim sayın Özkeçeci için hakkında çok birşey söylememize gerek yok. Onu takdir edecek bir lider vardır o da sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Gideceğine de, kalacağına da o karar verir. Ama ne var ki son günlerde sayın Özkeçeci ile ilgili bilinmeyen 3 denklem vardır. Matematik’te 3 bilinmeyen denklemin ne olduğunu herkes bilir. O nedenle sayın Özkeçeci için “Kesin devam eder, Sürpriz ve Plase” sözlerinin geçerli olduğunu söyleyelim. Zaman herşeyin ilacıdır. Kimin ne dediği önemli değil, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın vereceği karar önemlidir. AK Parti’de de düğümü Erdoğan çözecektir. Çok söze bence gerek var mı?

CHP DEMİR GİBİ

CHP biliyorsunuz sürekli teşkilatlarda çok değişiklikler yaşarlar. CHP’nin Gaziantep’teki tarihine baktığımızda o kadar il başkanı çok geldiki isimlerini saymak bile istemiyorum. İl başkanlığıyla ilgili yine kararı AK Parti’de nasıl sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan veriyorsa, CHP’de sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu veriyor. Kılıçdaroğlu, Gaziantep il başkanıyla ilgili düşündüğü isimin başında mevcut il başkanı Diş Tabibi Lütfü Demir geliyor. Şimdilik CHP’nin il başkanının Lütfü Demir olduğunu söyleyebilirim ama son dakika da sürpriz bir isimle de karşılaşa biliriz. Bildiğim kadarıyla ilçe başkanlıkları seçimi hızlı bir şekilde devam ediyor. Yine sözleri CHP’nin delegeleri karar veriyor. CHP Şahinbey ve Şehitkamil’de aday bolluğu yaşanıyor. Delege yazımı tartışmaları da bir türlü bitmiyor. Sanki CHP’de delege olmak herşeye karar veren bir yapı gibi görünsede sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genellikle atama sistemiyle sorunları çözmeye çalışıyor. Bu nedenle, ilçe başkanını delegeler ne kadar seçerse seçsin, partinin yapısına uymazsa, Kılıçdaroğlu hızlı bir şekilde değişiklik yapma yetkisine sahiptir. CHP’de de il başkanlığı için şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar.

BAKAN GÜL’E GAZİANTEP SAHİP ÇIKTI

Gaziantep’in zaten bir bakanı var. O da Gaziantep için çalışıp, duruyor. Ama bazı güçler sayın Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün o makamda kalmaması için baya uğraşıp duruyorlar. Göreve geldiği günden bu yana sürekli kampanyalar yaparak, iftira atmaya çalışıyorlar. Ama her iftiranın karşılığını da sayın Gül kamuoyundan büyük bir destek bularak, sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olmasından dolayı her kampanyayı kazanarak, yoluna devam ediyor. Benim anladığım önümüzdeki günlerde yine kamuoyunun gündemine düşen kabine değişikliği dedikoduları üzerine Bakan Gül’e operasyon yapmak istiyorlar. Ne var ki Bakan Gül’ün arkasında hem Gaziantep, hem de Türkiye desteği olunca yine yaptıkları kampanyaların sonuçsuz kalacağını rahatlıkla söyleye bilirim. Uyduruk iddialarla sayın Gül’ü yıpratamazlar. Sizin bildiğiniz yolda korkmadan ve savaşarak haklı olduğunuz tüm konular için yürümenizi Allah’tan istiyorum Sayın Bakanım. Sayın Gül’le, sayın Cumhurbaşkanım Erdoğan’ın birlikle yola devam ederek, yalancı, iftiracılara bir kez daha ders vereceklerine inanıyorum. İyi haftalar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri