Odtülüler Dershanesi

Odtülüler Dershanesi

Odtülüler Dershanesi

Odtülüler Dershanesi öğrencilerin kaliteli bir eğitim almaları için sınıflara, sınıf düzenlerine, oturma planlarına, sınıf materyallerine, oturma düzenlerine dikkat etmektedir. Ferah, havadar, geniş, aydınlık, ısısı yerinde, güneş gören sınıflar seçilmektedir. Derse göre, dersin işlenişine ve derste işlenen konuya göre oturma planı değişiklik göstermektedir. Öğrencilerin sürekli aktif olduğu, arkadaşlarıyla paylaşım halinde olduğu derslerde buna uygun oturma düzenleri seçilmelidir. Sınıflarda tercih edilebilecek pek çok oturma düzeni vardır.

Dershane Sınıf Yoğunluklarımız

Bunlar şu şekildedir:

· Sıralı ( geleneksel ) yerleşim düzeni

· U tipi yerleşim düzeni

· Küme şeklinde yerleşim düzeni

· Hilal şeklinde yerleşim düzeni

· Daire düzeni yerleşim biçimi

· Konferans masa yerleşim düzeni

· Çalışma istasyonu yerleşim düzeni

· Bireysel yerleşim düzeni

Dershane Yoğunluğumuz

Dersin verimli geçmesi için 12 kişilik butik sınıflarda eğitim vermektedir. Eski tip sıralı düzen oturma stiliyle öğrenciler verimli ders alamazlar. Sıraların arka arkaya yerleştirildiği öğrenciler alıcı konumdadır. Öğretmen merkezli bir anlayışı hakimdir. Öğrenciler arası etkileşim azdır. Kalabalık sınıflarda tek düze anlatımın hakim olduğu bir eğitim verilir. Bireysel öğrenmenin daha etkili olduğu U tipi yerleşim düzeninde öğrenci- öğrenci ve öğrenci- öğretmen arasındaki etkileşim daha fazladır. Dershaneler genellikle öğrencileri her zaman sınav odaklı pratik yaptırmaktadırlar. Öğrenciler bir çok şehirden Ankara’ya gelmekte eğitim için. Nedeni ise Ankara dershane açısından çok yeterli ve derece ile öğrenci çıkarmaktadır. Öğretmenin tahtaya yazdığı bir soru, perdeye yaptığı bir paylaşım öğrenciler tarafında rahatlıkla görülebilmektedir. Bireysel yerleşim düzeninde ise her öğrenci bireysel olarak oturur. Kendi hızında ilerlemesi daha kolaydır. Küme düzeni oturma planında öğrencilerin gruplara ayrıldığı bir düzendir. Laboratuvar çalışmaları, istasyon etkinlikleri gibi pek çok derste küme düzeni kullanılmaktadır.

12 kişilik sınıflarda eğitim vermektedir. Sınıflar ferah, aydınlık ve sıcak, samimidir. Öğrenciler için daha iyi bir eğitimin verilmesi noktasında gayret göstermektedir. Öğrenciler için tek bir ideal düzen yoktur. Her ders için ideal bir düzen vardır. Laboratuvar dersleri için küme oturma düzeni, grupla çalışma ve işbirliği etkili olmaktadır. Genel tekrarların, seminerlerin yapıldığı zamanlarda kalabalık gruplar için en ideal oturma düzeni klasik sıralı olandır. İngilizce gibi yabancı dil dersleri için çalışma istasyonu, küme şeklinde olan oturma düzenleri idealdir. Öğrencilerin bireysel hızlarında izleyebilecekleri matematik, fizik, kimya, biyoloji gibi sayısal dersler için bireysel yerleşim düzenleri daha idealdir.

LABORATUVAR

Odtülüler Dershanesi öğrencilerde kalıcı öğrenmeler gerçekleştirmek için fizik, kimya, biyoloji gibi derslerin laboratuvar ortamında yapılmasını sağlamaktadır. Öğrencilerde bilimsel merak oluşturmak ve heveslenmelerini sağlamak için eğitimde laboratuarlar kullanılmaktadır. Ülkede yaşanan bilimsel gelişmeleri yakından takip edebilmek için laboratuvar ortamlarında araştırma ve incelemeler yapılmaktadır. 9.sınıftan itibaren öğrenciler sağlam bir temel oluşturabilmek için iyi bir eğitim verilmektedir. Öğrencilere kalıcı öğrenmeler oluşturulmaktadır. Fizik, kimya, biyoloji gibi dersler içerikleri itibariyle bazı konuların laboratuvar ortamında işlenmesi gerekmektedir. Laboratuvar ortamında işlenmeyen dersler kalıcı olmaz. Öğrenciler dersleri daha kalıcı öğrenmeyi için derse aktif olarak katılmaları, gözlem ve deney yapmaları gerekmektedir. Deney yapmak, gözlemlemek daha kalıcı öğrenmeler sağlar. Öğrenci aynı bilgiyi kitaptan okuduğunda bir süre sonra bilgiler uçar gider. Çoğu zaman ezber yapması gerekir. Ezber bilgi de bir süre sonra unutulmaktadır.

Nasıl bir ders programımız var?

Öğrencilerin fen ağırlıklı dersleri daha iyi anlamaları, dersin kavranma durumunu artırılması ve araştırma yapabilmeleri için fizik laboratuvarı, biyoloji laboratuarı, kimya laboratuvarı bulunmaktadır. Öğrenciler hangi laboratuvarda çalışacaklar ise o laboratuvara gitmektedirler. Öğrenciler kendilerini laboratuvar ortamlarında bilimsel oyun alanlarında gibi hissederler. İleride meslek olarak seçebilecekleri bilim dallarına yönelik birçok keşif yaparlar. Öğrenciler laboratuvar ortamlarında çalışırken kendilerine uygun olan meslek hakkında da farkındalık oluşturabilirler. Bulundukları ortam onlara yeteneklerini fark etmelerine yardımcı olabilir. Öğrenciler bulundukları ortamın tadını çıkararak yeteneklerini keşfederler, kendilerini tanırlar. Bulundukları laboratuvar ortamı onların ileride seçecekleri mesleklerle ilgili kararlar alabilirler.

Odtülüler Dershanesi bünyesinde bulunan fizik laboratuvarı, kimya laboratuvarı, biyoloji laboratuvarı ilgili olan ders alanlarında öğrencilerin ihtiyacı olan ve ders içeriklerine ve ders müfredatlarına uygun olarak düzenlenmiştir. Öğrenciler için standart okul eğitimlerinin dışında özel çalışma grupları oluşturmaktadır. Öğrencilerin ihtiyacı olan tüm malzemeler bulunmaktadır. Son teknoloji malzemeler uygun bir şekilde tasarlanmaktadır.

Fen ağırlıklı derslerdeki laboratuvarların yanında ayrıca son teknoloji bilgisayarların bulunduğu bilgisayar laboratuvarları da bulunmaktadır. Öğrenciler buralarda hem bilgisayar derslerinde kullanmaktalar hem de ihtiyaç duydukları tüm araştırmaları yapabilmektedirler. 20.yy’ın en önemli teknolojik araçlarından olan bilgisayar üzerinde öğrenciler kendilerini geliştirebilirlerse geleceğin yazılım mühendisleri, bilgisayar mühendisleri yetiştirmek mümkündür.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri