Okan Buruk: ''Üst tarafa tutunmak çok önemli''

Okan Buruk: ''Üst tarafa tutunmak çok önemli''

TFF Süper Lig 7. hafta mücadelesinde Başakşehir, deplasmanda Gaziantep FK'yi 2-1 mağlup etti ve üst üste 2. galibiyetini aldı.

Maçın ardından galip takım teknik direktörü Okan Buruk, açıklamalarda bulundu. Kötü başladıklarını ancak toparlandıklarını belirten Buruk, şunları söyledi:

''Üst tarafa tutunmak çok önemli''

Maç öncesi puan durumuna baktığımızda maçı kazanırsak kaç takım geçeceğimizi hesaplıyorduk. Üst tarafa tutunmak çok önemli. Yükselen bir performansımız var. 3 puan çok önemliydi, onu aldık. Zorlu da bir hafta geçirdik. Üst üste üç maçı çok iyi geçtik. Rakibin on kişi kalması oyunun bize dönmesine yol açtı. İyi bir takım ve iyi bir kadrosu var. Kendi sahasında rakiplerini eksik bırakan bir takımdı, bugün tam tersi oldu.

Crivelli'nin performansı hakkında...

Crivelli çok iyi bir takım oyuncusu gol atmanın dışında. Sahada her şeyini yapmaya çalışıyor ve çok çalışıyor. Gol atmasada her zaman her takımda oynamasını isteyeceğiniz bir oyuncu. Geçen sene 6 gol atmıştı, biz onu alırken gol sayısına bakmadık. Hedefimiz en üstte olmak. Çok fazla takım yarışıyor.

Lig yarışı için...

Takımların birbirine yakın gideceği ve herkesin puan kaybedeceğini düşünüyordum. İlk hafta 7 takım için böyle. Onuncu takımı bile şampiyonluk yolunda diye sayabiliriz. Biz düşündüğümüz puanın altındayız ama hiçbir yerden uzaklaşmadık.

Buruk, TRT Spor'a yaptığı açıklamada ise şunları aktardı:

Buraya gelirken perşembe günü yüksek şiddetli bir maç oynamıştık. Mönchengladbach bugün Almanya'da lider oldu. O maçın yorgunluğu ve bu maça adapte olmak zor şeyler. Öne geçtik ardından kötü bir gol yedik. Rahat değildik ilk yarıda. İkinci yarı öncesi bunu belirttik arkadaşlara. İkinci yarıda bunu başardık. Gaziantep çok hızlı bir takım, 10 kişi olsalar da tedirgin olabiliyorsunuz. Önemli bir galibiyet aldık. İki tane sarı kartlı oyuncumuzu çıkardık hem taktiksel anlamda değişime gittik. İrfan ortaya geldi ve pas trafiğini iyi yaptık. Kenarlara inmeyi hedef seçmiştik. Şu an şampiyonluk yarışında herkesi sayabiliriz. Puanlar inanılmaz yakın. Herkes puan kaybediyor ve kaybetmeye devam edecektir. Birbirine yakın çok fazla takım var. Çok çekişmeli ve güzel bir lig bizleri bekliyor. Hedefimiz en üst sıraya yerleşmek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri