NE OLUYOR BİZE?, POMPALI YASAKLANSIN VE PARTİ, DERNEKLER İNCELENSİN!

NE OLUYOR BİZE?, POMPALI YASAKLANSIN VE PARTİ, DERNEKLER İNCELENSİN!

HABERİN VİDEOSU

Son iki haftadır Gaziantep gerçekten de ilginç olaylarla Türkiye’nin gündeminden bir türlü düşmüyor. Neden derseniz? 3 Milyon’luk kentte her türlü insan var. Bu insanların kimileri çok iyi, kimileri de çok kötü. Üstelik, Suriye, Irak ve İranlılar da Gaziantep’te belli bir nüfus oluşturdukları için daha da farklı bir il durumuna geliyor. Gaziantep’te ne ararsan var desek doğru olur. Son iki haftaya baktığımızda yol verme kavgaları, laf atarak yan bakma, dernek ve parti adı altındaki kumarhane ve barlarda kadın ve masa yüzünden pompalı tüfekler konuşarak, insanlar ölüyor. Bu nedenle bu hafta bu olayları sizlere anlatacağım.

NE OLUYOR BİZE, POLİS NE YAPSIN?

Hep söylüyorum. Gaziantep Emniyeti ve Jandarması ne yaparsa yapsın, kişisel çaplı işlenen olayları engellemeleri mümkün değil. Mümkün olması da düşünülemez. Polis ve jandarma kendisine ulaşan her ihbarı ve çağrıyı anında elinden geleni yapıyor. Yapmasına yapıyor ama, kişisel olaylarda bilgi alması da planlanan bir olayı da engellemesi, çözmesi pek de mümkün olmuyor. Bana göre, Gaziantep Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, her gün özel operasyon yapmasına rağmen, yasa karşısında suç olmayan “Pompalı Tüfeğe” karşı bir işlem yapamayınca, herkesin arabasının arkasında savaşa gider gibi pompalı tüfek, bıçak ve Beyzbol sopalarıyla doluyor. Bu durumda, emniyet yasal çerçeve içerisinde olan suç aletleriyle ilgili bir işlem yapamayınca insanlar da en küçük bir olayda kendilerini bu aletlere sığınarak, olaylar çıkartıyorlar.

POMPALI VE BEYZBOL SOPALARI YASAKLANSIN

Biliyorsunuz; düğünlerde silahı olmayanlar bile yasal pompalı tüfekle havaya ateş ederek, düğün kutlaması yapıyor. Pompalı magandaların, pompalı tüfeklerinden çıkan saçmalar insanların canını alıyor. Düğün bir anda mutluluk tablosundan çıkıyor ve kana bulanıyor. Bunun yanı sıra pompalı tüfekle Ocaklar mahallesinde “Eşime laf attın” diye bir kişiyi profesyonel pompalı tüfek kullanan bir kişi “Laf atanı” pompalı tüfekle kurşunluyor. Üstelik kurşunlayan, kurşunladığı kişinin başında ölmesini diye bekliyor, sonra da elini kolunu sallayarak, arabasına binip kayıplara karışıyor. Yani insanlar Pandemiden mi yoksa, ekonomik sıkıntıdan mı cinnet geçiriyor anlamak mümkün değil. Hiçbir insan, insanı pompalı tüfekle kurşunladıktan sonra acımasızca başında beklemesini normal bulmuyorum.

PARTİ VE DERNEKLER İNCELENMELİ

Yine dernek ve partiler adı altında Gaziantep’te birçok sayıda kumarhane ve bar bulunuyor. Bunlar lokal adı altında işletiliyor. Her şeyleri yasal. Buna kimsenin bir diyeceği yok. Ancak, ilgili kurumlar izin verirken, ince eleyip, sık dokurlarsa çok doğru bir iş yapmış olurlar. Şahinbey ilçesi İbni Sina Mahallesi havaalanı yolu üzerinde bulunan Gaziantep Yemekleri ve Türküleri Yaşatma Derneği adı altında bir bar faaliyetini sürdürüyor. Bunun da yasal olarak kimsenin bir diyeceği yok. Bara gelen iki ayrı gurup fındık kabuğunu doldurmayan masa kapma yüzünden kavga çıkartıyor. Başta kadınların masa istekleri yüzünden çıkan tartışma ve kavga daha da büyüyor. Kavga büyüyünce iki taraf da silahları çekiyor. Çıkan silahlı çatışmada 1 kişi ölüyor 6 kişi de yaralanıyor. Basit bir masa yüzünden kadınların insanlar başta da söylediğim gibi küçük bir kıvılcımda birbirlerini öldürüyorlar. Buraya kadar gerçekten de tablo çok kötü. Ben yine yasallığa sığınarak açılan parti ve dernekler adı altındaki bu yerlerin tekrar incelenmesini istiyorum. Bir de bu yerlere “Silahla girilmez” uyarıları da konulursa en azından insanlara karşı tedbirler almış olurlar.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri