Fatma Şahin GURUR Yaşattı

Fatma Şahin GURUR Yaşattı

ORC Araştırma şirketinin en başarılı Büyükşehir Belediye Başkanları araştırmasında Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yüzde 62,7 ile zirvede yer aldı.

Anketin sonuçlarına göre ikinci sırayı Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üçüncü sırayı ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün aldı.Listenin dördüncü sırasında yüzde 57,5'lik başarı oranıyla Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş var. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise yüzde 56,3'lük başarı oranıyla listenin beşinci sırasında yer aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 6 sırada, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek 7. sırada, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör 8. sırada, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 9. sırada, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler ise 10. sırada listede kendine yer buldu.

Yerel seçimlerin üzerinden bir yılı aşkın bir süre geçti. Araştırma şirketleri Belediye Başkanları’nın başarı grafiklerini masaya yatırdılar ve halka sormaya başladılar. ilk olarak 2017 yılında 30 Büyükşehir Belediye Başkanı’nın performansını ölçen ORC Araştırma Şirketi anketlerine göre Ankara ve Antalya Büyükşehir Belediyelerinden sonra Gaziantep Büyükşehir üçüncü sırayı almıştı. O dönemde Melik Gökçek Ankara’nın, Menderes Türel’de Antalya’nın belediye Başkanlarıydı. 30 Belediye Başkanı arasında yani devler liginde Gaziantep ilk olarak üçüncü sırayı alarak ilk atağı yapmıştı. Aradan geçen 2 yılın ardından Türkiye yeni bir yerel seçim gördü ve Fatma Şahin güçlü iki adayın üzerinden seçimi büyük farkla alarak tekrar Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturdu.

ORC’nin yeni araştırmasına göre Türkiye genelinde belediyelerin kent estetiği, sosyal hizmetler, ulaşım, yeşil alan ve parklara ilişkin hizmetleri vatandaşa soruldu. Ve vatandaş en başarılı isimleri ve seçtikleri başkanların notlarını verdiler. Bravo Fatma Şahin diyen vatandaşlar bayarının yerel değil Türkiye çapında dikkat çeken projelere imza atılmasına teşekkür ettiler. 30 Büyükşehiri ilgilendiren bu haber tüm basında son dakika haberi olarak yer bulurken, Gaziantep ve Fatma Şahin’de her zaman olduğu gibi liderliği ile Gaziantep’e bur gurur daha yaşattı. Tabii ki bu tabloya göre yapılan hizmetlerin yanı sıra dün iki aydan bu yana korona virüs tedbirleri kapsamında yapılan çalışmalar da dikkate alınmayacak nitelikte değil.

Çünkü, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, dezenfekte çalışmaları, ramazan yardımları, maske, tulum, temizlik maddesi ve süt dağıtımı, koronadan dolayı evinden çıkamayanlara yapılan hizmetler ve toplumu virüse karşı bilinçlendirme anlamında yaptıkları çalışmalar ile de ayrı bir takdiri hak ediyor. Gaziantep virüsle mücadele konusunda Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanları ve sivil toplum örgütleriyle el ele vererek toplu bir mücadele başlattı ve bunun meyvesini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Çünkü; artan vaka sayısını yöneticelere bağlamak yerine, bilinçlenmeyen toplum, rehavete kapılma ve Türkiye genelindeki düşüşe inanan insanlara bağlarsak bence daha doğru yaparız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri