Sanayi doğarken vardı koşarken LİDER Oldu. Bırakın Başkanlar işine baksın...

Sanayi doğarken vardı koşarken LİDER Oldu. Bırakın Başkanlar işine baksın...

Gaziantep Oğuzeli Humeyli köyü doğumlu Cengiz Şimşek'in Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı'na seçilmesi kentte olay oldu. OSB ilk defa seçimle Başkan belirledi ve o ilkin Başkanı da Cengiz Şimşek oldu. Cengiz Şimşek'in hayat hikayesini sizlerle paylaşacağım. 31 Mart seçimleri bitti ama İstanbul'da yaşanan oy sayımı hala bitmedi. İstanbul neyse Gaziantep'te de bir garip 'Hayırlı olsun' ziyareti karmaşası bitmek bilmedi. Sevgili Gaziantep halkı bırakında Başkanlar işine baksın, hayırlı olsun ziyaretlerinde poz vermeye son verelim'¦

Gaziantep Oğuzeli Humeyliköyü sakiniŞimşekailesini tanımayan kalmadı. Son zamanlarda Cengiz Şimşekle birlikte aile gündemde ilk sıralara oturdu. 1964yılında doğan ve1987yılındaODTÜ Kimya Mühendisliğimezunu olanCengiz Şimşek, 1988 yılındaönemli bir ulusal şirkette bir yıl çalıştıktan sonra1989yılındaGaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde Müdür Yardımcısı olarak göreve başlamıştı. 1989 yılında Türkiye liberal ekonomiye yeni yeni alışan bir ülke iken Gaziantepise halen milletin kaçak mal ucuz deyip turist olarak geldiği bir şehirdi. Organize Sanayi de yeni yeni teisler kurulurken,Gaziantepbir bebek gibi sürünerek ilerliyordu.

NEREDEN NEREYE..?

Gelelim bu günlere'¦ Gaziantep Organize Sanayi'si bugün 5 bölgeye sahip ve 8 milyar Dolarlık ihracatla konuşuluyor. Organize Saniyi Bölgesi Müteşebbis Heyeti geçtiğimiz hafta ilk defa şölen havasında bir seçim yaptı. Yüzlerce sanayici katıldı ve tek listeyle Cengiz Şimşek listesiyle seçime gidildi. Ve sonuçta Organize'yi avucunun içi gibi bilen, sanayicinin sorunlarını ve beklentilerini yaşayarak bire bir bilen bir sanayici Melike Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Şimşek, Organize'ye Başkan oldu. Müdür Yardımcısı olarak Başladığı kurumda, Muhasip üyelik ve Başkan Yardımcılığı yapan Cengiz Şimşek şimdi kurumun Başkanı oldu. Gaziantep sanayicisini bir arada tutması beklenen ve birlik beraberliğe önem veren kişilik Cengiz Şimşek'in sosyal anlamda da yaptığı çalışmalar var. Toplumun her kesiminden insanlarla diyalog kuran Şimşek sanayiye ve dolayısıyla şehre hızlı adım attırmak için kolları sıvadı. Yazımın başında belirttiğim gibi Cengiz Şimşek sanayi doğarken vardı, koşarken Başkan olarak daha hızlı adımlar atacağına inanıyorum.

FOTO MANYAKLARI

Seçimler bitti. Kazanana Allah kolaylık versin, kaybeden de bir sonraki seçime hazırlık yapsın. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'nun kapıları 24 saat açık. Başkanlar evrakları bile imzalarken çoğunu inceleme imkanı bulamıyorlar. Sebebi ise malum, 'Hayırlı Olsunlar' Değerli Gaziantep halkı hayırlı olsuna 15 gün oldu. Başkaları rahat bırakalım artık herkes işine baksın. Bu şehrin seçim öncesi belirttiğiniz yol, trafik, esnaf sorunları, altyapı, eğitim ve sağlık alanları, kentsel dönüşümler gibi sorunları var. Ama bu boşluğu fırsat bilen foto manyakları da yok değil. Sosyal medyaya bakıyorum, 'Falanca Başkanımla istişare, falan Başkanları görüş alış verişi' gibi saçmalar ortada geziyor. Adam Başkanlara hayırlı

Olsun ziyaretinde bir grubun içinde hasbelkader yer almış. Eşek kaçtı kürkü düştü misali sanki

Başkanın Başdanışmanı olmuş gibi sosyal medya güzellemeleri ile döktürmüş resmin altına'¦ Bırakında Başkanlar işine basın dememdeki amaçta bu işte. Artık iş zamanı herkes işine bakarak bu şehre hizmet için yarışsın.

Haftaya görüşmek üzere Hoşçakalın'¦

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri