Konut Kredisi Hesaplama İle Uğraşmadan Ev Sahibi Olun

Konut Kredisi Hesaplama İle Uğraşmadan Ev Sahibi Olun

Bankaların ev almak için vermiş olduğu konut kredileri ve yüksek faiz oranları ile uğraşmadan ev sahibi olabilirsiniz. Günümüz şartlarında artan ev fiyatları ve buna paralel olarak artan faiz oranları ile birlikte çoğu insan ev almaktan vazgeçmektedir. Gelirlerinin büyük bir bölümünü kiraya veren insanlar ev almanın başka yollarını aramaktadır. Bazılarının bildiği fakat bazılarının bilmediği ev alma yöntemleri mevcuttur. Bunlardan en önemli ikisi taksitle ev almak ve tasarruf yaparak ev sahibi olma yöntemleridir.

Konut Kredisi Çekmeden Taksitle Ev Alma Yöntemi

Taksit yöntemi kullanılarak ev almak günümüzde oldukça basit hale gelmiştir. Bunun en önemli nedeni ise artan konut fiyatları ve konut kredisi faiz oranlarıdır. İnsanların çoğu ev almak için başka yollar ararken taksitle ev alma yöntemini keşfetmiştir. Bu sayede rahatlıkla ev sahibi olunmaktadır. Taksitle ev alma yönteminin en büyük avantajlarından birisi taksit tutarını sizin belirliyor olmanız diğer bir avantajı ise vade sayısını da sizin belirliyor olmanızdır. Bu sayede aylık eşit taksitler şeklinde yorulmadan ve yıpranmadan evinizin sahibi olabilirsiniz.

Konut Kredisi Çekmeden Tasarrufla Ev Alma Yöntemi

Bu yöntem diğer bir yöntem olan taksitle ev alma yöntemine oranla sabır isteyen bir yöntemdir. Nedeniz ise belli bir birikim ve tasarruf yapabilmek için belli bir zamanda dilimi gerekmektedir. Tasarrufla ev alırken dikkat edilmesi gereken bazı durumlar söz konusudur. Bu durumlara dikkat edilirse tasarruf yapmak ve birikim yapmak daha kısa sürer.

Tasarrufla ev alırken dikkat edilmesi gereken hususlar:

Öncelikle gelirinizin belli bir kısmını direkt olarak tasarrufa ayırın.Daha sora zorunlu harcamalar dışında olan tüm harcamalarınızı kısın.Harcamalarınızı aza indirdikten sonra daha fazla birikim ve tasarruf yapın.Yapmış olduğunuz tasarrufları güvenli biçimde muhafaza edin.Tasarruf yapmış olduğunuz birikim içerisinden kesinlikle harcama yapmayın.Bunun için bir banka aracılığı ya da başka bir kanal yolu ile tasarrufunuzu güvence altına alın.

Yukarıda hususlara dikkat edildiği sürece tasarruf yönteminden faydalanarak ev sahibi olabilirsiniz. Tasarruf yaparken ev sahibi olma süresi yine size bağlıdır. Ne kadar çok tasarruf ederseniz o kadar sürede paranız birikir ve dilediğiniz evin sahibi olursunuz. Hem konut kredisi kullanmadan hem faizsiz ev sahibi olmak istiyorsanız bu iki yoldan birini tercih edebilirsiniz.

Kaynak:

https://www.katilimevim.com.tr

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri