Daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmalıyız

Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Dünya Gazetesi’nin ‘Türkiye Ekonomisini İnşa Edenler’ programına konuk oldu.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şahin Balcıoğlu ile birlikte Dünya Gazetesi’nin ‘Türkiye Ekonomisini İnşa Edenler’ programına konuk olan Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, pandeminin ekonomiye olan etkisi ve Türkiye ekonomisi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

PANDEMİNİN ETKİSİ ÇOK BÜYÜK

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını konusunda konuşan Konukoğlu, pandeminin ekonomi üzerindeki etkisinin çok büyük olduğunu söyledi. Konukoğlu, “Pandeminin etkisi çok büyük. Çimento sektörü olarak etkilenmeyebiliriz ama diğer sektörlerimizde hafif bir daralma ile karşı karşıyayız” dedi.

İHRACATTA BÜYÜK HIZ

Türkiye’den yapılan ihracat ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Adil Sani Konukoğlu, Türkiye’nin her tarafındaki ihracatçıların büyük bir hızla müşterilerin ürünlerini yetiştirebildiğini belirtti. “Bu büyük bir hız” diyen Konukoğlu, bu olumlu durumun altında yatan ana nedenin yolların müsait olmasıyla ilgili olduğunu ifade etti.

MERSİN LİMANI’NA DİKKAT ÇEKTİ

İhracatın daha da yükselmesine engel olan tek faktörün lojistik olduğuna dikkat çeken Konukoğlu şu açıklamayı yaptı:

“En büyük engel ne kalite ne üretimdir. Her türlü üretimi yapacak ülkeyiz. Her türlü yatırıma herkes

hazır. Biz lojistikte sorun yaşıyoruz. Mersinliler yanlış anlamasın ama her bölge Mersin Limanı’na

akıyor. Herkes buraya yüklenince yığılma oluyor. Ülkemizde üretilen ürünlerin yüzde elliye yakını ihracata gidiyor. Biz daha fazla üretip daha fazla ihracat yapmalıyız.”

GAZİANTEP TARİHİ İHRACAT REKORUNA KOŞUYOR

Gaziantep, açıklanan Ekim ayı ihracat rakamlarına göre rekor düzeyde ihracat rakamına ulaşarak, 2020 yılını tarihi bir ihracat rekoruyla kapatma sinyali verdi. Gaziantep, Ekim ayında gerçekleştirilen 801 milyon 392 bin dolarlık ihracat ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13,60 artış, bir önceki aya göre ise yüzde 5,24 artış gösterdi.

Tacettin BORAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri