Koronavirüs dolar kurunu tetikledi! Kritik seviye aşılacak mı?

Dolar kuru Türkiye’de ilk koronavirüs teşhisi koyuldu haberinden sonra yeninden atağa geçti. Kur şu sıralarda 6.22 bandında seyrediyor.

Rusya ile Türkiye'nin idlib konusunda kısmi mütabakata varması ve Fed'in faiz indirim kararıyla birlikte dolar kuru sert bir şekilde düşmüştü. Piyasalar bu gelişmelerden sonra bir miktar rahatlasa da koronavirüsün Türkiye’de görülmesi tekrar piyasaları alevlendirdi.

Dolar kuru Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştirdiği askeri operasyonla ve piyasaları da derinden etkileyen koronavirüs salgınıyla birlikte harekete geçerek 6.26 liraya kadar yükseldi. Daha sonra Amerikan Merkez Bankası fed koronavirüs salgınının dünya piyasalarına olan etkisini azaltmak için 0.50 baz puanlık bir faiz indirimine gitti. Türkiye ile Rusya'da İdlib konusunda da kısmi mütabakata varınca dolar kuru 6.26 bandından 6.06 liraya kadar geri çekildi.

Dolar kuru yaşanan bu gelişmelerden sonra gerilese de Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın “Türkiye’de ilk koronavirüs teşhisi konuldu” açıklamasıyla tekrar yükselişe geçti. Dolar kuru yeniden 6.24’ e kadar yükseldi. Kur şu sıralarda 6.22 banından seyrediyor

Özellikle İthalat ihracat dengesini bozan ve turizm sektörünü sekteye uğratmasından korkulan koronavirüs salgınının Türkiye’de daha da artması dolar kurunun yükselişinin devamına neden olacağı belirtiliyor. Dolar kuru teknik açıdan önemli bir seviye olan 6.25’i aşması halinde yükselişinin daha da sertleşebileceği öne sürülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri